一堆惡法排緊隊上立法會,連登仔:攬炒,唔好選。辱警罪 禁蒙面 國歌法 23條 網絡23 網絡實名 禁罷工 拆關口 改議規

754 回覆
560 Like 29 Dislike
一路打字,一路眼濕濕;團結啊,我地宜家輸緊,一齊推到10月

林奠出政治報告,講明要利用武漢肺炎翻盤,
同埋中聯辦出聲,叫少數奶共派要打好選戰後,
每日連登都出現一堆五毛風向狗
[我地要消取功能組別,點解要選?]
[我地選功能組別,點對得住手足?]

我可以好肯定同班五毛風向狗講,
[為左手足,我地一定要鸁!]

辱警罪 禁蒙面 國歌法 23條 網絡23
網絡實名 禁罷工 拆關口 改議事規則

一堆惡法,中聯辦 林奠 少數奶共派,
已經打哂開口牌,一定硬上

一班手足,有失去性命嘅,有獄中嘅,有受傷
佢地付出咁大代價為咩?
佢地就係為左香港,唔好比[惡法]通過

認清事實,班狗已經痴左線,
現況係100人聚集,已經開槍射TG
612包圍立法會已經唔會再發生
多一個黃色議員係議會,少一個手足受傷被捕

宜家一堆惡法排緊隊
一班五毛風向狗扮咩[清高]
鬼唔知[最理想]係雙普選?我直頭想聽日就[香港獨立]啦!
你地宜家[攞光環],
搶[道德高地]又同以前[左膠]有咩分別?

如果聽日有公投,問[是否支持雙真普選?]
我相信係手足嘅都會投[YES]
但問題係,少數奶共派,霸住功能組別,
佢地唔會幫你搞公投
少數奶共派,每個議員,每年攞完 2-3百萬資源,
轉過頭,攞呢啲錢黎打壓我地

我地進攻功能組別
一,守住議會過半,令政府無法硬推[惡法]
二,每一個議員,每年 2-3百萬資源,用黎打壓我地,定係用黎支援手足好?
三,我要少數奶共派,一個個失業,一個個做Condom

如果,你想手足們做Condom,過去8個月嘅付出同努力白費,你就繼續屌鳩我

[大人肯罷工,細路唔洗衝]
如果,議會真係過半,甚至連功能組別都過半,可能連罷工都慳返,直接雙真普選
[大人肯投票,細路唔洗衝]
如果,你真心為手足,幫手足頂住惡法,請持續抗爭,推有用Post趕走五毛,做文宣,推銷功能組別

[1分鐘懶人包] 功能組別&選委會攻略網,小學生都識 (Plan B 戰線)
https://lihkg.com/thread/1813941/page/1

警告所有泛民、本土參選人,唔參加初選,直接標籤[民建聯B隊]

五大訴求,缺一不可
光復香港,時代革命
香港獨立,唯一出路
兄弟爬山,各自努力
不分化,不割蓆
黑警死全家
Youtube要CLS (Comment, Like, Share)
連登都要CLS架
資訊戰,文宣戰,一個都不能失
有位巴打講得好啱,

五毛風向狗會講「美國見到我地投票,會認為我地無意廢除功能組別」
真正手足會講「美國見到我地唔投票,會認為我地開始政治冷感,忘記呢八個月以來發生嘅事」

「為左手足,我地一定要鸁!」
唔信連登咁多狗?
有埋證據證明,狗係會上連登分化我地

知唔知點解咁多熱狗叫人唔好投立法會
https://lih.kg/1899246
一路打字,一路眼濕濕;團結啊,我地宜家輸緊,一齊推到10月

metoo
好想喊, 成日話沒用邊可能, 我見到你就真心谷鬼氣
【請廣傳】「寧願最後徒勞無功 也不選擇無動於衷」去面對立法會選舉!
https://lih.kg/1898917
兄弟爬山,各自努力
推!
push
黑警死全家
推到班奶共仆街失業
你寧願要泛民定奶共狗?
可能泛民有陣時好on9
但拉攏有共同利益既人
總好比向敵人投降

個政府冇可能會順應民意
但係咪代表要做散水撚?

所以
立法會選舉
要推泛民取得大半數議席
PUSH
投一次可以改變到以後,點解唔投
我要保皇黨變少數派
巴打借位
致本土派:以體制外革命方式去顛覆政權?個人嚟講見到唔少手足不斷強調「人權法」「國際戰線」,真是好無奈, 理大一役話比得地聽呢場只屬於香港人嘅戰爭,除外光明正大下大屠殺,否則國際社會奶共國家只會食花生

0. 人權法 寫明2020年香港必須實行雙普選?
制裁可以解決到問題一天光曬,你真是太天真爛漫可愛 貿易戰都唔洗打啦

近排見有班人好鐘意Loop「我要真普選」嘅文宣圖,或者用美國做令箭去話人權法/牙侵要求2020全面雙普選,我只可以「會心一笑」。假如雙普選因為美國制裁可以如此輕易得到,那就最好不過了。現實是共產黨會咁就跪低,放棄香港管治權?

開口埋口話人權法點點點.......我淨是覺得你咁天真好咩?
HKAA:推動雙普選是 人權法 嘅莊嚴承諾
泛民:推動雙普選是 基本法 嘅莊嚴承諾
你地啲思想咁撚似樣嘅

1. Endorse呢個不公義嘅功能組別, 走去承認呢個黑箱點票嘅功能組別?
我真是想問點解突然間你地變得咁清高,掉火魔,私了藍絲,裝修, 一早放低曬所有道德枷鎖 今天反而因為政治潔癖而去放棄「功能組別」,打死都唔同流合污 心諗未撚咁on9啦

元旦遊行時所噴上嘅句子。

近排成日見到好多人講因為「功能組別」而開始有巨大分岐, 個人取態是「寧願最後徒勞無功 也不選擇無動於衷」

2. 政治利益衝突, 本土泛民嘅爭論, 包捨恥笑2016立會DQ本土派嘅梁遊?
的確泛民派對唔住好多好多人,點解要再含佢地撚?
解法方法:五區452個區議會選區進行初選, 同一選區嘅市民進行民主公投!最緊要是初選通常都是只有部分選民就可以左右定局, 自稱本土派手足更加應該落力去投票表決令到自己所在區議會選區投入心議嘅參選人身上。 但是當本區選民做出決定選擇左將自己區嘅人投比邊個,請手足專重民主去全區投比個參選人。

3. 真是雷動計劃2.0嗎?
Answer is Not.
雷動計劃(英語:ThunderGo)由香港大學法律學院副教授戴耀廷於2016年2月首次提出,目標為爭取非建制派於2016年香港立法會選舉取得達半議席。最終非建制派於地區直選成功取得比最後一次港大民調預期為佳之結果[1],但其民調及棄保操作均具有爭議性,約4萬名選民依照計劃民調投票,最終更導致部分泛民主派及本土派的候選人落選。

「雷動計劃」詳情:
計劃分為幾個階段,首先利用「雷動聲吶」民調以及參考其他數據(如港大民調)收集選民意向,在選舉日前一天發布勝算分析,供選民參考分析,集中選票予有勝算的候選人。
階段二:「策略選民」在選舉日當天下午六時前透過「雷動聲吶」匯報最後的投票意向。
階段三:整合選舉日下午六時前收集的投票意向,於同日下午八時,向「雷霆救兵」(即餘下還未投票的策略選民)發出私人訊息,使票源集中於邊緣名單中最有勝算的候選人。

「2019年區議會選區」就是 「2020 年立法會選舉比例代表制」嘅「靈丹妙藥」!

致泛民:放下成見, 最簡單配票機制以452區議會選區進行初選去定立一個完善嘅配票及民主方法。 以整個區議會民間初選去分配票源,有咩爭執以選民取態為依歸,忌惡意中傷人身攻擊。

你真心覺得你地明唔明點樣可以雙普選?
1. 武力革命自立政府......我支持.....但支爆未?
2. 你話要修改基本法需要2/3立法會議員同意?其實唔止,仲要港區人大2/3先得?

某些本土派可唔可以唔好眾人皆醉唯你獨醒咁嘅款......特別是BBBBBBBBBBBBBB陳曉華呢位會員,條友淨是識搞分化,未見過做任何實事! 同埋我眼見有唔少本土派好憂慮班泛民同埋真是唔想含撚.....解決方法就是452個區選選區進行初選公投, 唔鐘意佢咪投反對囉.........最緊要有個共識團結成個區去投邊位參選人。

你地記唔記得點解最初有人話五大訴求需要雙真普選先可能實現?
就是屌你老母夠過半咩柒都否決佢!
你依家狗隊拎錢你都否決佢唔到啊........
直情是要DQ解散立法會

【請廣傳】「寧願最後徒勞無功 也不選擇無動於衷」去面對立法會選舉!
https://lih.kg/1898917
推ar!
如果議會過半,「黑警偷稅」就係否決,而唔係今日「拉布」!!!
連登仔,訓醒未啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞