[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (23)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
樓主唔該寫快d呢個位
唔想又進入無限拖戲
我要詳細D
大佬啊你唔好咁痴線啦
學番d基本功緊係慢慢學 學番齊
而家係被拖既小章...
係莊個陣仲慢唔夠咩
唔算有關係 神醫你當係完全原創角色會好d
拖到兩週年
路叔打左咁耐緊係要享受下有工人既生活
同意玩女
但唔好練個點穴練幾日
公道d講個故已經接近極少細節啦喎
我成日都搵到位9 up入樓豬其中一個原因就係咁
好多嘢冇隱瞞必要應該有交代但冇寫
再加速變流水帳貼大綱
拖戲=/=細節啦
我都覺得可以多d女女同門派既背景刻畫
除左霜有個外傳撐下場
但日日練功真係睇到想死
咁習武之人嘅日常梗係由練功展開㗎啦
唔通你叫佢日日行上街做工具人幫人搵貓搬野再展開劇情咩
唔知大家有冇玩過閃之軌跡系列
屌你老味軍校生打緊仗仲掛住搵貓同整路燈
唔勤力練功既話樓豬好多位都兜唔到
咁希望練功個陣會有其他奇遇新展開
btw樓主遲d有冇外傳講詳細d
---A---

「這倒是不要緊,行走江湖的事,學一招就多一招,記一記也無妨。」我答道。
「那我教你一點,自然也沒所謂了。」月露答道。
「那麻煩月露你了。」我微笑答道。
月露一笑,說道「不過關於醫術之上的,我就不講太深入了,只告訴你一般行走江湖的醫術,以及你有可能用上的穴位吧。」
「好!」我答道。

然後月露便開始跟我解釋各種穴位,由最基本的位置與用途,去到不同穴位的組合,會形成甚麼效果等。
除此以外,人體的奧妙之處,即使是完全不同的位置組合起來,亦可能做到相同的效果,故此月露這樣一教之下,教了我「定身」、「聾」、「啞」、「聽」、「止血」等五種不同效果的點穴,但單單這五種點穴法,已經有將近廿種不同的方法了。

月露就這樣教了我三四天,我也大概算是初探點穴的門楣了…
而月露也知道這二十多種不同的手法,要記起來也不是一時三刻之事,所以就把那些手法記在一張紙上,讓我夾於點穴書之中,隨即拿來重溫練習。

就這樣學學點穴,然後又在房間裡記熟這些手法,轉眼間便是五天以後了…

今天一早…
A. 找岳晉
B. 找湘兒
C. 外出
---
唔受搵其他人了 唔係成個據點一人投一票都得
c
其實可以寫多一個前傳 講李羽同埋唐明兩國既出現
不過斷估都可以寫一年
C 被捕師路叔
C
b
原本想投搵霜
C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞