[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (23)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
B
入咗之後變大
B
大家咁堅持唔表露尋晚係現場既
B
話說冷血去咗邊
做人最緊要有底牌同plan b
將主動權渣係自己手

利申:血的教訓
b
追左甘耐,成個故每個角色自己都有一番算計,不能盡信。
B
係咩?點解咁覺得
B
C
抖吓佢地口風,睇吓佢哋覺得逃離現場嘅人係乜嘢人
四大名捕查左甘多案有經驗,又朝早拍路叔門審問,即系估到答案只系試路叔。要試路叔即系有陰謀。
講俾佢地聽之後又可以點?
A
試佢未必伏佢嘅講真佢地唔係好熟啫都係得冷血frd啲咁
btw係「咁」、「係」
我覺得佢地可能懷疑路叔係臥底
根據一本好嘅小說唔應該出現無意義描寫嘅基礎作文理論
早幾日大家傾勾義嫂果時冷血d神奇反應
再遠d路叔訓咗係據點幾日殘疾都冇出現係得大媽同雞照顧
對比返以前佢比人啱啱輪完兼斷手腳筋仲未識武功都每晚仆住去睇路叔
相信好大機會路叔以後會同冷血反面
咁無情甚至神候府好明顯就會撐冷血
根據毛主席「凡是敵人反對的 我們就要擁護」嘅成功哲學
無情既然想查真相
我地就唔可以比佢查到
幾點先走番去青城學曬鳩劍
其實想動議返房搵大媽練埋點穴再翻牆走佬
講真計計下數路叔仲留係度其實好危
班友全部都有動機會郁鳩路叔
明教班撚屌
---B---

不過,我也不必要將自己在場的資訊坦白吧,倒是這女弓手的事…我想多問一問。
「無情大哥,你知道更多關於那個女弓手的事嗎?」我問道。

「其實也不多,當年調查此案的可是鐵手,而且最後那個女弓手也突然沒再作案,在江湖之中消失了,所以我們有的資料也是舊的。」無情答道。
「我也對此都仍有點興趣,有甚麼資料在手上可以告訴我?」我再問道。
「我們對那個女弓手的記錄之中,沒有名字記載下來,只有一個字「翡」。」無情說道。
「翡?翡翠的翡?」我問道。
「對,除此以外就沒有了。」無情答道。

岳晉搖了搖頭,答道「那麼此人真的極為神秘…」
「對…暫且羽墨書院泉城分部失火一事,暫且由明教去調查,而這女弓手出現則由我們神侯府去查。」無情說道。
「好的。」岳晉答道。
「仁甲,你有沒有想到我們那一面幫手?還是你有別的事要做?」無情問道。

A. 幫助明教
B. 幫助神侯府
C. 我有別的事做
仲有一篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞