[MOOMOO]MAMAMOO討論區[21]身體健康最重要!!!

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
https://twitter.com/thewheepup/status/1233418807953240071
下一集我獨有惠真了
搬咗大屋既rich真
係咪得我一個覺得星講英文好可愛
牧童笛
潮吹大師
係好可愛 只係都好好笑
新入坑moo moo報道
啱啱一口氣聽晒全部album同solo歌勁多首side track都好撚正
一次過聽曬 消唔消化得切
btw因咩事入坑
Wellcome~~~Wellcome
點解無啦啦入坑既

隔離po傳有韓國歌星工作人員中招
希望佢哋4個平平安安
我都係
點解mamamoo可以咁高汁,晚晚都要loop住瞓
天呀 實在太好彩 搵到咁好聽嘅音樂,由好少聽kpop變度痴迷咗仲要個個團員都咁正咁有特色 高實力,咁完美嘅究竟仲可以喺邊度搵到
可惜自己太遲入坑kpop,但都好慶幸一入就搵到最高質嗰團
chungha
希望全部人都唔好有事特別係輝仔 成日病
都係要慢慢消化嘅 我聽完將覺得好聽嘅歌group埋一齊做playlist 冇咁擊中我嘅做另一個list
暫時煲鐘意個list先佢哋咩種類嘅歌都有完全唔會有悶嘅情況出現

其實本身都有聽啲睇啲 覺得日月好正 同四個實力好勁又有各有特色 上綜藝又好搞笑 四個好有默契感情好好
然後琴晚utube睇到佢哋唱同講絕不放手嘅故事 覺得好感動 就真係跌入坑 同埋當然唔少得近期Moonbyul 回歸場場表演都咁正
我都係因為佢哋先算真係想入坑kpop
之前都有聽過下iu同twice 但唔會話想深入了解
前幾日睇Moonbyul表演eclipse嘅片,下面有人cm話韓國網民有負面評價,咁我就半夜嬲爆爆自己上navy搵(但其實唔識邊度搵起onon99咁又唔識睇韓文靠gg translate
結果都係搵唔到但就令我反思自己係咪開始對佢哋緊張 係咪已經入入地坑
同你心路歷程有d似我本身之前都係hea聽下iu, gfriend嗰d,hea到連佢哋d樣都未分到 早排因為反送中開始欣賞韓國
上個月開始想自學下韓文 咪喺youtube 鳩search d kpop嚟聽下,一聽真係不得了,我中意嘅歌大部份都係mamamoo嘅歌 一開始冇為意 (本身一路聽一路做其他嘢)
無意中見到華莎個look好特別 就開始注意到佢哋 睇到wind flower個mv真係中晒 睇到眼濕濕跟住就忍唔住係咁search佢哋d嘢 youtube搵佢哋d舊片 狂煲queendom,中毒中到傻咗依家d wallpaper ringtone全部轉晒做mamamoo,入坑入到癲咗依家諗返真係要多謝華莎

btw其實係咪唔使太在意d韓仔cm,佢哋好似乜9都踩一餐,好似我哋踩香港d藝人咁
大推不朽的名曲
執mamamoo嘅playlist真係好為難呀 佢哋d主打真係首首都咁正,sidetrack同solo都好多正嘢

你有冇話最中意邊幾首?主打嚟講我特別中意mr.mmo, new york同wind flower仲為咗跟住唱 狂練諺文
我都係華莎入坑有排見連登仔係咁話佢唔靚 就去揾佢D片睇 然後比佢既舞台魅力吸引
之後無意中睇到SOLAR跳DESPACITO 真係好驚豔無諗過而家KPOP有咁高水準既表演
關於韓網D留言我睇過 韓國網民不嬲都尖酸刻薄 我覺得佢地對跳舞/舞台造型既認知好多刻板印象 尤其是星走中性風格實有人睇唔慣睇唔順眼
睇到嬲既話我會聽番HIP既歌詞
我唔係momo
但mmm 都算係我第2最欣賞的 因為真係有實力
佢地無其他團咁紅 只係因為佢地無外國成員 唔多用外語做宣傳 另外佢地唔係行可愛女團風
聽得mmm 一定會鍾意依個特別的風格
啱呀,hip d歌詞真係大快人心
兒登仔好多都毒舌 華莎外型 壓台感 魅力 聲線全部都好吸引
solar更加唔使講 佢嘅特質真係好吸粉 靚女同實力同性格之外 佢嘅努力 全能 心態 領導力 都爆晒棚 仲有佢咁忙仲咁有心機拍solarsido
mamamoo每一位成員都係上天賜嘅禮物
接觸到佢哋之後個心情同味公主食到黯然銷魂飯係一樣
$140 連海報貴唔貴?
邊隻碟先,日專定韓專?
普通Dark side 連海報
如果係信和既話隻碟初岀個時依個價唔意外既...算正路既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞