[MOOMOO]MAMAMOO討論區[21]身體健康最重要!!!

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
你訂左兩本?
好難揀最中意邊幾首太多好嘢啦
不過如果講有冇邊首主打係一聽好驚艷 我會揀decalcomanie同paint me 好有爆發力 加埋mv不得了
我係跟羅馬拼音or聽得多記得個大概9唱下
首選主打當然係Wind Flower
decalcomanie真係不得了
當初我就係因為呢首即刻入坑
佢地既魅力係會令人忍唔住係咁搵晒啲live黎睇
場場都咁正
wind flower真係正到喊加埋mv真係世界第一,都唔知點解咁少views
Wind flower簡唔啱時間岀生
你太幸運了 咁早遇到佢哋
真係好唔份氣,點解身邊咁多kpop朋友,冇人播過mamamoo比我聽
mamamoo嘅vocal 超班到 其他團車尾燈都見唔到 更加唔使講舞台表演 同永遠咁令人期待嘅ad libs
decalcomanie 算唔算係佢哋首本名曲 旋律同vocal都係極致 個mv又係好睇到爆
btw starry night入坑會唔會比人笑yt 推介第一次聽mamamoo就中晒

話說之前勁迷new york, 又係狂搵live,結果搵極都係嗰條lip sync片好搞笑
講開wind flower 又係時間推一推
https://youtu.be/H8NCOA2bK6k
所有野都好完美,但就係簡唔岩時間岀生
咁就浪費一首好歌一張完成度高既專輯

個mv都係最有深度
絕對係most underrated title track
不要再説了.....
Wind flower啲造型都好好睇
我都係最鐘意一開始星郁手指踢腳果Part
四季入面最鐘意就係starry night同埋wind flower

歌同MV都超級正
mv仲要咁揼本黎香港拍
首歌成績麻麻 出商演四首歌都係搭春夏冬+decal
Blues絕對係滄海遺珠
Starry night入
我想講我第一次睇個mv睇到喊因為啲景真係好靚再加埋佢地啲vocal真係無敵
而家電腦wp仲係星星嗰幕滿天星圖
商演永遠冇wind flower分
四季得三季係商演可以唱!!
wind flower就只可以係演唱會到聽公平咩!!!
wind flower睇得出真係好比心機整出黎唔明點解啲人唔識欣賞
mv嗰種八九十年代味真係好正而且作為王家衛fans mv入面嘅scene都好relatable
有啲景仲好近我屋企
仲有no more drama我都好愛
話說一直想問點解blues係blues唔係blue sun
no more drama上音放唱已經好正,點知演唱會唱個version仲正
有啲景仲好近我屋企+1有啲仲會成日經過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞