(多圖)有個MK仔喺韓國就嚟出道🤢

677 回覆
101 Like 349 Dislike
喺韓國做練習生一啲都易
99年出世18歲都未到就離開屋企去第二個國家訓練
呢一份堅持就算係mk仔都值得撐啦

識唔識Jóhann Guðmundsson,識唔識Matt Jarvis?
佢地係英超中游球隊既球員,每日練波時間唔比你練習生少,10,11歲就開始訓練,一早就離開屋企去第二個國家訓練
中間經歷過無數辛苦,無數傷患

你話練習生辛苦所以值得撐,如果呢個係你既標準,咁我諗求其一個中游運動員你應該都要當佢神咁拜
都唔講suarez,sanchez呢啲,細個慘過你練習生10倍

有啲練習生練左十年都未必有得出道 出左道又未必有人識 就算紅左都可能要捱幾年先會有收入 有時手機都係迫你用2G 其實無必要比較啦 過程一樣係辛苦同樣係過啲苦悶既生活同放棄好多野去追夢 都係欣賞佢地份毅力姐

好坦白一樣野,你欣賞既真係毅力?如果你欣賞既係有毅力既人,你會欣賞運動員,會欣賞科學家,好多人你會欣賞
我會覺得kpop fans係人地去捧乜佢地就去跟,所謂毅力係一個比自己既藉口,到底有幾多fans係真正去look through佢地偶像既實力?而佢地偶像又有幾多係真正有實力?
我真係夠膽話,運動係慘過練習生,有啲練習生練左十年都未必有得出道 出左道又未必有人識,同運動員比真係好濕碎,斷估練習生你唔會殘廢,人地傷都傷得重過你,做明星你出左名你真係可以回塘,放鬆,唔太過分地,但運動員你就算係世界頭幾既人,你可以突然變到乜都唔係
如果你係用佢地辛苦黎做撐佢地既理由,我真係同你講,辛苦過佢地既有大把,呢個唔係理由
如果講實力,好多一線既我又睇唔出佢真係比緊世界級既實力出黎
好似宜家d後生,特別中學既會話gg老,wonder girls out,但佢地係曾經既一線頭woo,宜家我地會睇twice,但呢個努力論我由kpop崛起聽到宜家,當年hit既宜家好多都靜左,就算佢地冇人走,就算佢地既表演keep到個水平,人氣弱左都係一定既,呢個時候努力論又會突然唔見左架woo,咁到底某部分人欣賞既係乜?欣賞緊3大公司個marketing?

乜撚野呀 我話做練習生唔容易你都可以講一大堆野出黎 你思考下你自己講緊乜啦
大佬呀欣賞人地既努力又唔係二揀一既問題
唔係話欣賞呢條mk仔就唔會欣賞運動員

我只係對事唔對人
如果巴打有一日你做運動員又好科學家又好kpop練習生都好
我都會好欣賞你既努力同付出

一個人有好既quality就值得人撐嗰樣野啦
當然你話佢真係衰11就值得屌

利申 唔係kpop fans 對kpop印象仲停留喺sorry sorry
話說之前回流香港個練習生
係咪都係準rookies 黎
好靚仔

以前讀佢學校隔嚟
成日放lunch見佢
真人係高大 黑黑實實 相靚仔啲

幾高先
好靚仔

好耐無見
呢d乜撚野垃圾公司
又寫中國香港? 又影衰我地, 呢傑撚樣唔死都冇用

係sm姐 黃旭𤋮就未知瀨唔瀨共

哇。。
條仔有咩問題?
做咩咩都要擺上嚟批鬥?
你出post就代表啱嗰個係你?
對佢無乜好感 多得佢個v面大眼fd 好嘔心

哇。。

點解個樣又唔同左
條仔有咩問題?
做咩咩都要擺上嚟批鬥?

冇話我啱 講左幾次見仁見智
無他 只係比大家認識下佢
唔想衍生罵戰
佢真係幾靚仔

哇。。

點解個樣又唔同左

我成日都覺得睇相無用 要上節目個樣先真

哇。。

點解個樣又唔同左

之前J佢ig睇啲video已經覺得佢識郁好睇過硬照

哇。。

點解個樣又唔同左

呢張有啲似taeyong
撐elkie撐vivi
Mk仔無興趣
呢個mk真成功
撐elkie撐vivi
Mk仔無興趣

竟然係vivi
第一幅真係執得好靚仔
其他
似整過對臥蠶同個鼻頭尖咗,鼻翼窄咗,同埋白咗
做人就大方d, 見到人成功就應該更加努力,唔好成個loser 咁
撐elkie撐vivi
Mk仔無興趣

竟然係vivi

撐住先
Elkie我就撐硬既
個鼻未必整過的,化妝好易執個鼻,但個樣想像唔到有180 lol
條仔有咩問題?
做咩咩都要擺上嚟批鬥?

冇話我啱 講左幾次見仁見智
無他 只係比大家認識下佢
唔想衍生罵戰

做乜啲人係咁屌樓主
擺韓狗擺mk上嚟批鬥乜唔係傳統嚟㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞