有冇遊戲可以超越 '生化奇兵:無限之城' ?

263 回覆
64 Like 4 Dislike
仲有Divinity: Original Sin 2
未諗過回合制都可以咁好玩
正正同個無限主題相扣
為左終結無限個時空
Dlc亦講埋主線時空個女主結局
因為主線個女主亦發總有其中一個時空係不受影響冇消失到所以要去處理
Dlc 個時空男主雖然曾經錯手過
但主線同dlc主角 都係好愛佢個女
最後亦因為佢地個女而
試試pc啦
正傳after credits screen個放開結局咪幾好
話唔定有個時空係Booker同Annie一齊生活
DLC既Mr Dewitt就係夾硬寫出黎再接返去1, 2集
Booker係受洗前就浸死左
照計點都無可能有Comstock出現
所以唔應該有Mr Dewitt
但係Booker去受洗浸死左
同Booker無去受洗呢兩條時間線就反而無衝突
呢隻我反而唔識欣賞..
玩埋第三集就明更多第一集既故仔,本身個設定都好正,好小game講海底城市,第三集轉天空
ps4 送有兩隻
應該dl邊隻
Arthur Morgan
第一身玩到頭暈 棄咗
第三集好神 劇情帶動game 又有遊戲性 唔似death stranding之類。。
玩完覺得以前d game 好過e+新ge 3a大作好多
保護飛船果關卡左成粒鐘
GOW2018憾贏埋RDR2拎GAME OF YEAR…沒上面既高度咪玩啦
咁講啦,個list的確每隻稱得上是神作。但GOW在動作類遊戲來講,除左怪既種類少之外都諗唔到咩大既缺點。絕對夠資格同畢幫/Wticher3等作品平起平坐
我講左
回合制RPG既頂點,加上可以玩埋MOD,
玩幾百個鐘都停唔到手
P5r?
兩隻都要dl.
一隻係1,2集, 另一隻係第3集.
琴晚先打完個dlc
我都幾鐘意背景同個twist
同ryan,atlas有一定關係,係rapture整超級電腦都合情合理
如果用呢個背景去做第二集主線可能仲好
咁就唔會有攞戲黎做既感覺

劇情推進上都做得好
由一開始以為porter係想搶返電腦複製老婆思想
partner係咁暗示我地被利用
到最後先知自己就係porter

我覺得dlc仲好過本編
Red dead2亞瑟有病果下真係拿住拿住
德奇廢老思想害死佢忠心既人
成個世界觀代入到真係好有feel
配樂又做得好
唯一騎馬真係好悶
但仔細睇佢地既對答係好仔細
佢地交流時候會做下自己野 同小動作
就算支線 機遇任務都做得好仔細 好似同緊一個人傾計
唔會好生硬順粹企係度傾計就算

Gta4
mafia2
呢三個主角都令我好深刻
60gb
thanks
遊戲性唔得 人設音樂劇情係ok
但個故事要人爆3周目
前兩周目劇情仲要一樣
得少少台詞唔同真係唔得
怪種類少設計又求其
遊戲時間有一半都係行地圖
我自己玩到2周目已經太悶棄左
你可以玩完1,2, 剷番佢, 然後先至玩3.
開波陷阱放定好多
其實好簡單,留一隻敵人唔殺就可以慢慢打飛船
太多, 其中一款叫「Planescape: Torment」.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞