大家睇清楚,白人左翼有幾鄙視香港人抗爭

359 回覆
308 Like 88 Dislike
DEM概票源之一
亦都係呢班人搞到DEM不似人形
所以用左右二分法其實係on9既
因為個個人既定義都唔同
我用,政制民主與否去分
你用政府policy大小政府去分
但係問題黎啦
就算我支持小政府,但係我唔支持民主,咁應該係左定右?
或者我支持移民政策大愛包容,但係又支持小政府,咁算係左定右?
講左右個關鍵係要非常清晰定義清楚,唔係話唔支持你就係左,支持你就係右
呢個post我唔知意義喺邊度
事實係呢個世界你做乜都梗有人反對
呢班人有冇組織?有冇實權?
再舉多個例
你話右翼係支持小政府
而右翼政府好多時都反移民
咁到底根據你既定義係左定右呢?
根據你既定義政策介入就係左,咁限制移民又算唔算左呢?
講嚟有咩用?你係咪有解決方案?
依家美國大多數人 + 當權者撐我哋仲唔夠咩?
兩黨大風向都喺我哋呢邊 再加上冇可能please哂所有人
唔洗美國 分分鐘你隔離屋都係藍絲啦
我唔知有咩好討論。
我指既大政府唔係講資本主義與否
我係講緊專制政權個種大政府主義,政府冇咩權力制衡
讚成左右二分真係ON9,有太多的立場,
可以係A+B 可以係A+B+C 可以係A+C+D
左膠 - 大愛得黎,離撚晒地(多數反美國帝國主義)
極左 - 大政府話晒事
左 - 偏向建制大政府
右 - 偏向本土 (類近香港本土派)
極右 - 極度反全球化,要本土在地化,類近民族主義
保守主義
反資本主義
白人優先
ETC.....

UTUBE個堆
又唔了解抗爭
又有D 白人優先,感覺香港 甚至 亞洲人低級
又有D 反資本主義
又有反帝國主義
但大部份都唔係 政治正確得黎,更唔見得係主流意見

你好難要做一樣野,要100%人認同你,特別重要係唔同文化唔同種族........
美國共產黨 (CPUSA)
屆屆都叫人投民主黨總統候選人
Iraqi Marxist
應該係薩達姆啲走狗
復興黨殘餘

白人左翼摯愛
小政府同反移民有咩關係?
唔通毛賊東同史太林係親移民咩?

美國班毛派、史派咪一樣同「進步左派」撐移民
同「進步左派」一齊抹黑Donald Trump
你係咪鄙視國際戰線
係咪想由得佢地
抹黑到香港抗爭越少國際支持
蘇聯、中共、北韓、古巴、越共、赤柬、安哥拉、莫桑比克、埃塞俄比亞、尼加拉瓜、委內瑞拉......

有邊個自由?
有邊個平等?
有邊個進步?
英文貼返比佢地睇唔知會點
原來蘇聯、中共、北韓、古巴、越共同赤柬係好進步?!
佢地詐睇唔到
唔係字大加色就岩架
首先根本係你自己個post 冇中心意想
比完條片 你想我入去駁 report 定 喺呢方面做多啲文宣?
另外,唔通啲小粉紅你又逐個駁?拉攏哂啲未聽過 / 外國嘅中立撚先啦。
留意翻 佢view數30k 條條片一樣 都係圍內打飛機 影響力有限 點解入去同班無關痛癢嘅人掃view掃留言?

好想同人嘈 而又被冷落嘅國際page 我個人建議bloomberg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞