[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
WTF
可唔可以唔好咁呀用埋呢啲狗屎垃圾
絲不如我同你夾?
我大概5000蚊到
先係Adidas 宜家到shiseido仆街

anessa防曬bye
其實佢到底憑咩個個都爭住搵佢咁
混油肌用緊幸福肌嘅不再孔慌/油不得你、粉刺代謝精華同埋美好時光
開頭間唔中用下differin 0.1%用左應該有差唔多半年
最近兩三個月轉左用粉刺代謝精華,幾乎日日搽

之前塊面爆完瘡好返,用左上面啲產品後,
有某幾個位望落係滑,
但摸落皮膚入邊仲有一粒粒咁嘅嘢

睇完陳皮靠腰都有諗過買ezskin嘅抗荳凝膠同煥膚精華
有冇絲打有用過?用呢兩樣係咪清底層啲粉刺會比起differin/幸福肌粉刺精華有效啲?
定係應該keep住用粉刺代謝精華/differin 0.1%(定0.3%)好啲?
點解?
覺得佢次次呢都係話咩大牌子嘅嘢唔好但係比較多細牌子好 跟住成日睇Facebook留言嗰啲人都話今次又收咗幾多錢
自從dyson 風扇開始, 唔再信消委會
做咩 自從唔信消委會嗰一刻開始就已經冇睇過佢啲咩報告
嗰陣話dyson 差過小米
已經覺得好撚戇鳩

之後仲俾人踢爆消委會自己office 係用dyson 風扇

之後我就無再睇過佢哋啲報告
屌原來呢單野記得啦 講真佢有呢啲測試嘅時候我就已經有懷疑其實有冇收到錢
日本公司嚟講鍾意kanebo多啲
In kanebo we trust

介紹返kanebo旗下牌子貴哪有kanebo / twany / impress / milano collection (天使碎粉)
中價有suqqu / lunasol / sensai / coffret dor
開價有kate / media / freeplus
仲有好多但我唔記得

btw twany century cream foundation好用
之前post過review有興趣我可以搵返
貴嘅*
用緊maro綠色果枝
本身夜晚洗完頭去到第日晏就頭頂已經好油
用咗呢隻去到夜晚都唔會好笠
唔識佢 但佢第一幅個樣仲醜過史力加入面個盧仔
仲會生痘就擺定枝抗痘凝膠睇門口
此生不能沒有
啱啱開始時我會搽全面 洗臉時會洗到大粒粉刺出黎MAGIC
要罷買shiseido
但前排買左佢個超進化持久粉底幾好用
有冇代替品
有啲sad....
anessa防曬好用,NARS 唇膏胭脂都用開...LM 盒胭脂最近仲想買
但shiseido本身啲嘢我麻麻哋,用過粉底同唇膏都唔夾

依家好可惜一個百年老牌子搞成咁
本身我都幾中意呢個牌子

算啦唔再買啦
想問下用幸福肌既絲打
你地會唔會成set咁用?

佢suggest我用
(乾肌 主要問題係皮膚暗黃)
溫和無泡潔膚膠
敏感時刻保濕精華露
超抗氧化精華 /高效美白精華
美好時光全能基礎乳

有無邊枝其實無特別定其實成set用會好d?
我用開cream 佢個基礎乳會唔會唔夠潤呢?
同埋超抗氧化同三倍效果有咩唔同架
唔該晒
格離post睇到 好多都係shiseido旗下
用緊Bare minerals隻blemish rescue礦物粉底
算啦 用完佢會留意only minerals, etvos
已經戒用粉底差唔多成年
Keep住淨係用粉餅
爆完暗瘡果一邊面仲係比較唔穩定會間唔中生下瘡啊
尤其而家戴口罩仲更加易生
絲打有冇用佢其他產品?
見佢建議連埋抗蔓淨荳乳液同埋煥膚精華一齊用
淨係買佢枝抗痘凝膠係咪夠做清到粉刺?
跟呢個買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞