[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
我都係
啱啱今日先買到神經醯胺200, 之前想買好耐
但又好想試factiv 同我從不上粉早餐會, 見黃就想課金
突然見到學校老師既名嚇左嚇
其實佢講得好啱
plant extract係好亂既野
多數見到一枝skincare ingredients list
plant extract前面冇其他常見簡單既成份
又一大堆plant extract
就知個formulator好極有限

唔係唔可以加
只不過當佢主要嘅功效係依賴plant extract
多數都冇乜明顯功效
頂多夠普通劑型上既補濕同普通soothing
混油就冇乜需要用膠囊
香港天氣都唔太需要

角質mask係極細粒嘅粒子
所以唔怕磨損角質
角質mask值得入手
有用緊 去印係幾好 同埋我係乾肌覺得都吸收得幾快
會唔會試下用少啲份量
幸福肌三倍濃度抗氧化精華 仲有無絲打有興趣 爭2個人夾
我有佢支body fragrance mist
我個人中意endless weekend 好夏天feel嘅甜味
可以呀
補唔補濕 想問下呢個係去暗瘡印?乾肌
差一個呀想夾可以tg我
有無絲分享下往年幸福肌周年慶啲野難唔難搶?
想買支foundation 比家母,佢應該中性皮膚,想問estee lauder支double wear同shiseido 嗰支會唔會啱佢?或者有冇其他係好用㗎?想要高遮瑕因為佢多班,同埋佢平時唔化妝淨係會用吓concealer,我又帶唔到佢去試因為佢肯定唔肯比我買支幾百蚊嘅粉底比佢想當生日禮物比個驚喜佢
你唔帶佢去試好易買錯色號喎
唔該曬絲打我自己都幾鐘意shiseido呢個牌子
唯有我自己去睇吓啲色帶佢去肯定買唔到
你坽佢用開嗰枝concealer去對比下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞