[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
有冇油肌試過用sukin facial moisturiser
同埋邊間黃店有得買 網店都得咖
無街出 冇唔罩 無得化妝 好苦悶
我最近勤力左護膚
有無睇過look fantastic 同Watson's?
想問吓點解婦科問題要 keep 住打?

呢排都想試吓打班
見 workbitch 絲之前話台灣打係醫生打
連埋機票酒店都同香港差唔多
想問遊客去打除咗無 follow up
有冇其他咩 concern
會唔會好抗拒遊客?
Simon iherb 有
有冇油肌試過用sukin facial moisturiser
同埋邊間黃店有得買 網店都得咖
Sukin iherb 有
官網話Watson 有但唔見
Thx
玩眼妝
有冇睇我前面篇長文
唔使執着自己係乜嘢膚質
而且一個人塊面唔同地方嘅膚質都可以唔同
之間嘅關係好複雜 唔係油性乾性混合性就搞掂
冇導致一啲令到你有困擾嘅問題其實就冇事
eg爛面 暗粒 敏感 泛紅

信ipsa不如直接睇皮膚科醫生
不過個醫生會好多謝你送錢俾佢
因為荷爾蒙嘅失調係會容易導致有肝斑
所以女性有啲就算本身冇婦科問題
生完仔之後可能會突然間失控爆一堆斑出嚟
我身邊都有朋友因為食避孕藥跟住生斑
問我有冇得搞
我都係答佢除咗停藥之外+keep住打laser都冇辦法

冇concern
好多香港人去台灣睇皮膚科醫生
所以冇乜問題
有咩問題佢哋用開line, 可以down定先 問佢哋
只不過而家封咗關暫時都去唔到台灣住

揀邊個醫生都係問題
因為美上美比較aggressive
我慢慢都聽到有啲人話太重手
所以有啲位可能本身冇問題變咗有少少凹咗
但整體來講台灣嘅皮膚科都係好過香港
新手lm
google見連登都好多人推介the saem遮瑕
想問下呢啲韓系遮瑕隻色是咪都會偏淺色?
見hktvmall都係50蚊一支 買兩支仲送面膜 有啲想衝
我之前用過1號色 太白 1.5號會好少少 但係佢有少少乾 我眼底唔算乾
絲打平時用其他遮瑕/粉底都係用最白嗰隻色?係嘅話都好白下
唔係啊 我mac用nc15 guerlain用01號
如果多暗粒又粉底唔貼
多數都係角質問題
睇吓你枝杏仁酸用咗幾耐
如果至少有一個月但係都好似冇效果
可能真係你個枝對你來講無用
可以去買muslin cloth洗面+去藥房買杜鵑花酸用

skincare 粉底個個都係慢慢用下用下
先搵到最啱自己嘅
用得多先會知道邊一種係啱自己
係要試架啦
咁快
用緊不再孔慌 (無特別好好但係keep住皮膚又好搵到,應該繼續買)
美好時光 (好大支都仲未用晒)
仲有咩推介?
無特別大問題,係乾同以前生粒粒整到皮膚好薄

利申:之前未有account search唔返以前加密post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞