[航空]連登飛機膠討論區55

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
日本同美國既關係係大佬細佬
接近從屬關係

但德法既航空公司就真係淨睇錢同商業決定
當然點都有少少傾向巴士
大部分啦,但A380 LH/AF入唔多唔少都有政治原因
係啦係啦
我怕我呢個小學雞搵既錢,住既樓,文既tax多過呢到你班so called大人
除左大佬細佬關係,個人認為同日本人本身個民族都關關地事
佢地唔識轉彎,用開波音就會keep住用波音
另一方面,係成本控制方面都會做得好啲
至於德法嗰啲入airbus,基本上對於佢地黎講只係多少分別,自己有份都唔用,點比信心比其他公司睇
交保護費
點解ANA明知大媽係伏
都同空巴食埋水尾個幾架?
因為ANA要食左果3隻A380係Airbus投票支持ANA入主Skymark條件,ANA想食左Skymark堆HND slot
Sustainable profit 咪唔伏囉
幾多日本人去夏威夷呀
Asian樣90%都日本人

仲有屌你呀 咪侮辱海龜

淨講787,會唔會因為有部份係日本造先會咁捧場?
係 仲有嗰時Delta都想入主Skymark
ANA為咗保住日本國內線繼續兩台獨大硬食380
咁仲有要平衡返個貿易額
除左飛機之外,農牧業一直係美國想入日本市場

而咁多個國家
係得香港,美國先賺到最多貿易順差
但一望幅圖
Mitsubishi無乜野,但望住Kawasaki出品
就諗起神戶製鋼所單野
重有掃把佬
如果787vs A350 對於架仔嚟講一定係787行先,787有part of 零件係日本做,再加上美帝同日本關係
最趣緻都係QF
用787頂747
一部777/A350都唔買
歷史原因啦
ANA JAL全盛時期Airbus 都只係萌芽階段 用開都係B記啲飛機
再加上本身波音關係就同佢地好,747特登幫日本整咗咁多特別性能款,自然偏向買返B記多
A350將會有,不過用係Project sunrise
當然777又係頂癮,明明777開發果10間航空公司俾意見QF係有份
TK岩岩又有隻A350
睇黎A350真係屌打787
你咪撚on9啦
訂單數A350 935架 vs 787 1485架呀
點屌打呀
東西馬鐵啲火車都有川崎造啦
但787早過無敵機出咁耐
只係計2013打後嘅訂單787都贏A350百幾部
波音最醒係將3個產品目標做落同一隻機度,787包曬240、280、330位3種唔同需求,自然吸引到啲想集中機型嘅客戶
中國製rudder
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞