全屋丟剩十件衫! 女收納師靠「斷捨離」 月入逾十萬

513 回覆
262 Like 228 Dislike
重點係月入十萬,如果唔係篇文連登仔唔會睇。
不過仲要比人笑掉垃圾,但其實冇人知道佢係用咩mechanism去dump,又唔見你去做賺果十萬?
買多2個
斷捨離其實睇下d書,睇下 Netflix 個紀錄片叫 minimalism ,了解下個 concept 已經夠

同埋可以 apply 落好多非物質野度

我自己情況:
iphone 開始買最細容量已經夠,因為後來覺得好多野都唔使 backup,相全部雲端
之前 keep hardisk 裝相(有玩開影相),後來全轉雲端
實體書全部送人
鞋之前有成20對,減到得返7對應付唔同情況
衫都少咗,之前衣櫃唔夠裝,依家叫有位吉出嚟
我真係有興趣請佢幫下我,太多興趣,太多雜物
講中曬, 啲傻西仲成日以為自己懷才不遇咁, 喺度認屎認屁
我好多時都唔係唔想掉
好似嗰啲書同埋舊嘅電子零件同埋細細個砌落既模型咁
只係覺得掉咗好折墮好浪費
突破盲腸
你用1000蚊請我幫你del av , 不如拎1000 買個5tb hdd
跟據條女咁教...

1) 將你有嘅AV拎晒出嚟,SHARE俾大家睇下

2) 俾連登仔評價下邊啲要DEL, 先del 啲常睇嘅女優

3) 先DEL 30%, 下星期再DEL, 可能係啲特別少少但又唔係成日睇嘅

4) 俾錢
有乜好眼紅

都係供求問題,市場覺得你唔值依個價,你就自然搵唔到
扑野大條道理
啲套掉哂
唔駛用
我願意俾10蚊請人幫我清HDD
要斷捨離埋旅行
旅行=行街買野娛樂 香港都做到
上連登勿認真
10件衫男人都未必接受到 何況女人
佢會幫你連條鳩都揼埋
動物傳心師有傷天害理咩?
呃人就呃人啦
係呀,幫人掉垃圾袋十萬唔叫呃叫乜?
屌你啦!一個專業嘅傳菜師係可以一邊傳一邊吸引更多客人點菜嘅意慾,可以令一間公司嘅生意額升超過25%
動物傳心師都係供求問題,咪一樣係呃人
話唔定係女權撚呢
有深度遊既就
其實佢都講得幾啱
一直想做但做唔到
但又唔想on99比錢人幫我執
唯有自己慢慢執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞