全屋丟剩十件衫! 女收納師靠「斷捨離」 月入逾十萬

513 回覆
262 Like 228 Dislike
>鞋都得返4對

仲學人話斷捨離
人哋做老闆嘅下場係受兒登仔指指點點同批評

條女好撚慘, 咁就冇咗個完美人生, 分分鐘會患上創傷後壓力症。 到時真係多得兒登仔唔少

btw, 條女個pat好正, 好想屌
Agree唔係自覺做嘅幾日就打回原形
香港真係好多傻仔鍾意送錢俾人使
以後唔洗床單了
我個名用飛字頭先,你個p牌仔抄我
我做人證
衝岀黎柒
丟哂奶罩底褲都慳唔少位
我都得三對鞋
兩對波鞋(nike reebok)一對拖鞋
四對白襪
冬季夏都係各十幾件 加埋三十幾件
贊成佢話 望著自己嘅收藏品係好虛
冇草模型 漫畫
冇草書 之前借番來睇過嘅都唔會買
除非有值得重睇嘅價值
注重心靈好過買咁多唔等洗野啦
利申 肥毒柒窮 唔會有女
訓覺師,教你點樣訓覺
唔覺意睇左20次
想屋企執翻濟
想問蔬菜點樣斷捨離,我老母成日專程出去深水埗買餸,買個零兩個禮拜份量嘅菜,買完番黎煮唔哂,不斷囤積搞到屋企衞生情況好差
其實野更加唔洗講
上網睇過呢啲叫囤積症,暫時無得醫,好想搬出去呀
中出完再叫條女斷捨離佢自己
迫佢買半個星期嘅菜
食淨就即晚倒落垃圾袋
有咗先叫佢斷捨離
動物傳心師
條女個樣唔差, 個pat又大, 月入十萬。
我講咗啲咩, 兒登仔自己參透吓
點迫呀,我又唔會跟住佢去買餸,佢要買我又阻唔到,唔通喺條街到大吵大鬧咩

屋企啲嘢幾年甚至十年都無用過嘅野到攞出黎扔時候先話有用,但又見佢真係有用,佢嘅思維就係每件野只要留住總有一日會用得著。
講極都唔撚明,我都已經放棄喇,有能力就直接搬出去唔撚想理
想問蔬菜點樣斷捨離,我老母成日專程出去深水埗買餸,買個零兩個禮拜份量嘅菜,買完番黎煮唔哂,不斷囤積搞到屋企衞生情況好差
其實野更加唔洗講
上網睇過呢啲叫囤積症,暫時無得醫,好想搬出去呀
迫佢買半個星期嘅菜
食淨就即晚倒落垃圾袋
點迫呀,我又唔會跟住佢去買餸,佢要買我又阻唔到,唔通喺條街到大吵大鬧咩

屋企啲嘢幾年甚至十年都無用過嘅野到攞出黎扔時候先話有用,但又見佢真係有用,佢嘅思維就係每件野只要留住總有一日會用得著。
講極都唔撚明,我都已經放棄喇,有能力就直接搬出去唔撚想理
你又吹唔漲又真係搵到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞