[時時精綵天天精彩] 二月十六日沙田十場賽日討論區

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
9報路程之過
隻達龍駒戴眼罩係明顯好左
香港盃果場Linda塞死,睇佢200米果一段仔走勢
我睇有頭4,甚至P都有得爭下
上場違反馬性夾硬放頭+放快,抹左佢
我真係唔敢劃死呢隻
添滿意都過唔到 唔好講埋時時身
理得佢贏20個馬位,跑到條Q就得
菜七子BB落樓斷鎖骨
聽聞黃俊會復出喎
我都覺得添滿意會先過佢
課閘都靚
羅狗D馬今季唔易捉, D馬會無啦啦返生1場 之後又食哂屎
石哥發力 仲唔輪到蒙古王
15/2/2020

徐雨石(右)最近頻頻贏馬,今次則有「蒙古王」強配潘頓出擊。

近年成績好穩定嘅徐雨石,今季突然有啲跌watt,但最近情況已經好咗好多,徐廐頻頻有馬贏之餘,部分難贏之輩好似「天地同心」、「爆騷」同埋啱啱禮拜三嘅「童話」都紛紛建功。如果按住呢條攤路,今次應該輪到「蒙古王」贏馬啦。。

點解咁講?現年7歲嘅「蒙古王」,自從17年9月初贏馬後,已經兩年幾無贏過,查實上季尾呢隻馬仲可以喺三級賽跑第四,依家落到嚟三班,應該有啲着數,結果連續兩仗輸啲啲飲恨得第二,今次再用潘頓跑三班1400米,應該可以補中啩。
【有片】威風凜凜出動到雷神試閘 結果係…
15/2/2020

「威風凜凜」今朝由莫雷拉試谷閘,幾乎係收停過終點。

「威風凜凜」今朝試谷閘片段:
http://bit.ly/2HolpyS

韋達馬房首季開倉,得到唔少馬主支持,除咗一啲未交代到或者係傷患馬畀佢撻番掂之餘,訓練質新PPG亦有一手,就好似「超能力」、「量化歡騰」咁,後駒仲要初出嗰陣,喺不利14檔情況底下,仍以強勢衝刺,餘勢未歇,真係唔怪得外界對韋廐期望咁高。

雖然係咁,有啲賽駒思想、情緒未完全成熟,間唔中都會有搶口情況出現,最後令人失望而回,「威風凜凜」就係其中一分子。呢匹四歲PPG上年八月底落地開始,都由韋達一手包辦快操,而試閘亦都有強勁走勢,所以喺今年一月中初出,旋即被捧成1.8倍大熱門,可惜初出喺放頭情況下跑就搶口,賽後韋達亦喺晨操多花心機去教佢韁口,所以「威風凜凜」再出嗰陣,再被捧成1.9倍大熱,結果都係大熱倒灶!

綜合呢兩仗,相信韋達亦唔敢怠慢,想「威風凜凜」可以聽教聽話,希望盡快有交代,所以今朝亦出動到莫雷拉幫手為「威風凜凜」試谷閘,睇吓佢啱唔啱跑谷草同埋走勢有冇改善到喇,點知呢隻「威風凜凜」沿途走勢平平,最後跑包尾之餘仲要輸多個身位,出動埋雷神都未搞得掂,睇嚟要教好「威風凜凜」,仲需要啲時間呀!
去唔到沙特了
度到有隻冷馬大家比d意見或者留意下
第三場合夥年代 >140倍
質新馬,每場愈輸愈近,上場直路未能望胸
今場第一次有內檔,而且估計賺快步速
未能望胸係慘啲嘅
靈鋒 養兵千日 用在一時
時時1.0 1.0
「你千萬不要對這些賭仔抱有太高的同情,他們自身所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞