[時時精綵天天精彩] 二月十六日沙田十場賽日討論區

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
安采 一棍
其實會唔會成個馬房移植比希斯
應該會有幾隻過十三度掛
勞蛇最低108
計落冇咩著數
留意到波po係新力必開
騎113咪蝕五磅
118都幾多騎師揀
有冇賭澳假
下隻馬叫新力波
「勞蛇」呢個terms第一次出現
半大
應該24
希望騎功搭夠
唔係應該早收皮過陳蛇
之前聽過好似好過劉蛇
點差都差唔過陳蛇掛
周俊樂>勞景暘>劉泓
好似係
老婆分娩
如果未定跟邊個,就似跟丁冠豪多
係咪想爭冠?告仔周日又大出擊!

告東尼踏入2020年後,馬房攻勢排山倒海,沙田賽事火力最強,已經取得六連勝佳績,適逢周日雙料G1大賽日子,配合鎮倉寶「時時精綵」力爭衞冕香港金盃。馬房排出強陣,大有機會再度高奏凱歌,延續勝勢。

經過一輪攻勢之後,告東尼目前累積27W,於練馬師成績榜回升至第四位,重返今季爭冠行列,而一眾頂班精英分子,亦成為下半季進軍各項大賽重要籌碼。今戰重頭戲之一香港金盃,東廐「時時精綵」與「馬克羅斯」兩匹新舊最佳中距離馬攜手出擊,上屆香港金盃盟主「時時精綵」銳不可當,可視作主力所在,而此駒剛於1月27日贏馬捧走百週年紀念銀瓶,同日東廐更憑莫雷拉勝出「神龍駒」及「熱血鬥士」,屬馬房變倍器。

金盃雙龍出海
今期大賽日潘頓與莫雷拉再為告東尼效力,雷神重策「馬克羅斯」,且看會否有「神」來之筆。潘頓則獲倉主委以重任,除「時時精綵」外,還有「天天精彩」與「將耀」兩駒。當中「天天精彩」前仗在彭國年跨下殺入冷位置,剛戰表現走樣,隨即換人有心出擊;而潘頓仍未肯放手之「將耀」,連敗後愈跑愈短,今仗再戰勝途1400米,存在極大變數。此外,一連兩仗由彭國年上名之「嘉應精彩」,今仗換上田泰安上陣,鬥志當然毋庸置疑。
旋風腿都退
廢乞衣仲喺度

不過真正德叔個仔Jaden Lloyrd就有好大進步空間
跟丁仔好快甩-10
齋谷草都和味
平海掌星+ 46磅
劉泓唔洗返黎跟肥鬼lu
原來莫雅純粹過檔神仙唔係唔得閒
但係有上風馬唔要
好似話幕後想搵人長期主理隻馬
老豆呢啲hired gun做唔到
馬會騎師彭國年

馬會騎師彭國年已獲准請假離港,以便履行已承諾的策騎聘約,於2月22日星期六在卡塔爾雷恩馬場策騎PEDRO CARA競逐埃米爾錦標。

鑒於返港航班安排,彭國年將未能趕及回港以在2月23日星期日沙田賽事策騎出賽。

因此,彭國年將不會接受當日賽事的策騎聘約。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞