依家情況未去到最壞 唔想延後婚禮

747 回覆
52 Like 862 Dislike
都唔明點解唔延遲
我都想知
咁on9
20歲出頭係天真同自我啲
Lm跟進
樓主快啲回應下啦,係咪想整個香港版出嚟?

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2593476/%E3%80%90%E6%92%AD%E6%AF%92%E5%A9%9A%E7%A6%AE%E3%80%91%E7%96%AB%E7%97%87%E4%B8%8B%E5%A9%9A%E7%A6%AE%E5%A6%82%E6%9C%9F%E8%88%89%E8%A1%8C%E4%BC%B4%E9%83%8E%E7%A2%BA%E8%A8%BA%20%E5%A5%B3%E5%A4%A7%E7%94%9F%E5%87%BA%E5%B8%AD%E7%B4%AF36%E5%90%8C%E5%AD%B8%E5%81%9C%E8%AA%B2%E9%9A%94%E9%9B%A2

【播毒婚禮】疫症下婚禮如期舉行伴郎確診 女大生出席累36同學停課隔離 - 晴報 - 家庭 - 熱話

新冠肺炎(武漢肺炎)疫情在全球大爆發,雖然有不少準新人忍痛將婚禮延期,但仍有人堅持如期舉行。不過,台灣日前新增一宗確診個案,該名患者病發前曾擔任伴郎,出席該場婚宴的人數眾多,所有參加者全部須接受隔離。其後,一名女碩士生因曾出席同一婚禮,連帶另外36名同學均須停課及隔離。

據報道指出,該場婚禮出席人數眾多,其中有兩間國立大學均有學生參加。消息曝光後,參加者已被通知居家隔離。而一所國立大學又傳出一名女碩士生曾與確診患者同場。

校方昨日(17日)晚上證實,碩士班共有37人須停課2周。校方指出,一名碩士班的女學生在3月7日出席的婚宴上,曾接觸過確診患者。她10日接到衛生局通知後,主動通報校方並接受隔離;但由於7日至10日期間曾上過兩堂課,故學校已要求曾與她一同上課的師生自行隔離14天。

此外,據了解,台灣大專校院已於3月2日起陸續開學。有台媒報道,南部另有一名國立大學生前日(16日)確診感染新冠肺炎,經調查,該名學生因曾到德國拜訪教授,返台後確診;雖然未有進入校園,但曾與兩名同學聚餐,而兩名同學曾上過兩堂課,因此有110名師生須自行隔離。

延伸閱讀:

撰文:李凱晴
只要唔去就得, 由得佢地繼續擺,
本身擺20-30圍, 冇人去減到得返5-6圍,
到時個場冷冷清清, 等佢地自己受返
我搞咗小型個音樂會
賣咗飛租埋場
而家都退票同埋取消活動啦

得佢一個辛苦?
大把人同我一樣啦
垃圾港女
你未來老婆可以為左威一日半日可以唔顧及家人,親戚同朋友既安全
你都仲肯同佢組織家庭,我真係好敬佩你囉
哇終於有人婚禮感染,btw 樓主冇嘢呀嘛?
專程嚟睇樓主有冇update
中出即飛
<---1 個月前

樓主係未今個星期 撞正大爆發
樓主,在嗎
樓主恭喜晒
樓主?
師兄可以副業做 wedding planner
特登搵返呢個post黎睇update
你搵我, 我可以俾晒d 資料你。
其實唔難, 你行一轉婚展, 再call 晒香港d 酒店
重有search 香港有咩戶外場

重點係你知道你想要d 咩? 有咩要求?
已經可以選得7788..
自己想要咩都唔知, 當然難。。
係 wor
每一兩個月 update 下 d plan d 價
整埋網頁 / app
sell 呢個 service 比男仔叫佢地主動 pick up d 簡單既報價 task
準新人咁就少好多爭拗港女屌條仔唔做野

最緊要個 target group 千祈唔好係新娘
女人勁多意見又心大心細堅麻煩留返比條仔氹佢好過
其實你想我可以同你合作, 我知wedding 係大生意
但wedding planner 好困身。。

但如果有個big picture, 成個事容易好多

同香港有好多正婚禮地方,唔一定下下酒店gum 悶
做埋白事 6折
榆景灣個單係樓主?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞