依家情況未去到最壞 唔想延後婚禮

747 回覆
52 Like 862 Dislike
上星期先做完兄弟,無晚宴但其他議式照做
宜家仲未過14日,希望無事
好心你啦,你自己話不來,佢地正常都諒解,如果你不來仲罵你就是佢地問題,自己成年人連拒絕的勇氣都無,話人感情勒索,係咪有問題?一生一次無人想,就算佢有心理準備少人來,就由佢,佢擺唔擺係佢既選擇,你來不來係你自己選擇,擺上來批評個女友算什麼男人?
本人做婚禮行業
已經有好多2,3月結婚客人改期
照樣擺酒的
我眼見就係有好多親友都唔來
一係擺低人情就走
連影相都唔係太願意個個戴口罩
我都覺得佢唔撚似男人,咁大件事都話唔到事,係都要人冒險。

周圍貼呢張圖,然後Tag新娘
係囉~驚死就唔好結啦,當日新人最危險~~
知唔知而家多人聚會
出起事唔係淨係死你地去個啲人
真係中招自己唔知日常生活又再傳染比其他人
唔係淨係你地同賓客嘅事
係全香港嘅事
唔好咁自私啦
做完紅事做白事
樓主嘅人生會好完滿
咁多人係到話樓主個女朋友
臭閪就一定
但樓主係垃圾都不如 唔好咁睇得起佢
物以類聚 人以群分 揀得個臭閪就知咩料
自私撚 仲學人講攬炒 正廢柴
唔死都冇用
結婚家族
SAME HERE 3月中
就算得2-3 圍都照去,無人知半年後咩事,可以更嚴重,而且只能改一次,但是又肺炎又打風球,叫人來飲係咪又被人叫感情勒索,對新人來說又唔公平?

未來半年,邊日唔打風,邊日無TG,邊日無肺炎,求大神幫新人擇個日
今日出街大渣哥有多人排隊食野,台與台之間距離可以近過飲,唔知佢地中肺炎機會有幾多呢?
女友上咗水
應該不是說我?XD
我既角色是偏向改期,但男人唔肯,但我喊哂口,他才跟我說最重要係你,你想改就改,就算醫院唔比請假就辭職。佢出到這招,加上6299支持我們決定,所以最後都決定如期,除非我們或者家人中招
樓主bb比佢fb/ig我 我幫你tag鳩佢
咁既女人都肯娶樓主都係智力有限
我知你開po就係想俾人屌醒

請問你醒左未
咁撚自私又無同理心既女仔,祝你好運
我下星期擺
只有諗過直接取消擺酒但無諗過延期
因為覺得都唔知個疫情會持續幾耐 延期都唔知延去邊個月好 酒店又要我二月內決定改既日子
所以最後屋企人覺得照擺 d賓客黎就黎 唔黎就唔黎 幾多人都繼續 結果都有三份二人繼續出席

奉勸大家如果唔想出席人地既婚禮,直接講就ok,因為如果你拖拖拉拉 對新人仲難去預人數,
宜家咁既時勢,我諗好多新人都明白賓客會擔心疫情而唔出席架啦,大家直接講清楚仲好

如果佢真係識得體諒 你就唔會上嚟呻
我都覺得係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞