依家情況未去到最壞 唔想延後婚禮

747 回覆
52 Like 862 Dislike
無錯,我都打算一係延期,一係取消,因為由上年反送中擔心D人來唔來到,到現在更大獲。
我寧願D人爽爽快快話不來,唔好迫人改期,好好地預下人數,索性選一個貴既MENU 等大家食好D去MEET 個MIN CHARGE 。選擇如期已經唔在意人情有沒有,只想快快完,當花錢買左個服務算數,反正大訂、二訂都比左。
唔好娶 認真 價值觀唔同 佢係自私撚
樓主可以練定首歌先https://youtu.be/TSatRFUUS4Q
屌 我個fd又係
最弊佢叫我做姐妹
有朋友已經退出左唔做姐妹
搞到我又退出唔到 (唔夠人+ 退出無朋友做)

唉十幾年朋友 咁黎搞我
人情都慳返,唔嚟了
你女朋友係sonia?
你d fd咁搞笑,寧願拎條命出黎都唔敢day no
點解會咁硬頸?
其實都唔會有人肯嚟,到時佢會仲傷心喎
話唔結你嘅目的即刻達到
由屋企人胎兄弟姊妹出發囉⋯佢要儀式野姐係想接新娘,想斟茶姐⋯
同佢講所有兄弟驚恐決定唔黎,親戚同屋企人都恆量過決定唔黎飲佢杯茶。佢自己冇癮就會決左取消啦
咁撚無腦、無同理心,仲要丁點兒體諒人既心都無既女人,你仲要呀?
代香港男人多謝你
無婚禮 就結唔成婚?
無婚禮就冇感情?
一場婚禮對佢黎講係為乜
獲得眾人既祝福?
拎個好意頭?
象徵儀式?
禮金?

係而家呢個時候搞
可以達到上述目的咩?
定係純粹為左多個機會晒姻愛?
為左d表面野 黎揾命博
whatever, 呢d野無誰對誰錯
只係價值觀唔同
你睇野成熟 佢睇野幼稚 就係咁
你解釋佢聽 說服佢 佢肯變 就冇乜野
佢唔肯改 除非你好豁達 如果唔係好痛苦

我父母都係咁分開
不過係痛苦足廿年先分開
日嘈夜嘈 就係嘈價值觀既問題
次次聽完 就知道老豆好幼稚
但又唔可以話係錯 只係觀點唔同
嘈完又係冇結論 下次又會嘈
agger 固執唔聽人講 過度自私
我有fd呢幾日結婚都延期啦
做人唔好太自私
大局為重
唔知你有冇聽開早霸王
因為有個人個情況同你一樣打電話上去問森美
然之後森美會幫佢揭一本叫做答案之書(裏便都係流行曲嘅歌詞)
然之後嗰首歌叫做悲觀生物學

蜜月一結束 還是要一個歸去

首歌播完之後森美都同佢講唔好攪啦
佢:如果搞完之後可以寫包單一世都好幸福長長久久嘅唔好諗即刻搞
但係如果唔搞嘅可以令你哋嘅關係更好嘅
何樂而不為

仲有佢一個重點係,果晚你地兩個同賓客影相影最多,接觸最多人係你地兩個,所以你唔應該擔心其他賓客係應該擔心你自己

樓主bb係咪同傻魚老婆鬧緊交

你兩個攬住炒好喇
咪撚累到其他人
我係男,成個婚禮由場地到reception支簽名筆都係我搞
未婚妻淨係負責搵化妝同佢d衫

其實搞場婚禮好易咋喎
我唔明d女人點解會搞個婚禮搞到抑鬱

好多野其實係因為錢
上網睇好多女人為左慳個幾千同未婚夫嗌交
都唔明咁樣搞個婚禮做乜鳩

想問下你本身搞婚禮係咩目的?
想威?人有你都要有?想親朋戚友祝福你?
我自己就係最後者
呢個時勢如果繼續搞
我相信d賓客係會咀咒你多過祝福你

啱啱決定左延期,支出又多左20%
不過唔洗煩d人黎唔黎
又唔洗擔心黎左嘅人會唔會中招
我用左3個鐘就confirm晒所有野可以改期

不過問心個句 你自己都想結啦
如果係極力反對呢個時候擺酒 有好多方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞