依家情況未去到最壞 唔想延後婚禮

747 回覆
52 Like 862 Dislike
今時今日仲要擺酒既人
一係你係徐岸鳩
一係你條女係港豬藍絲

擺酒除左要威比人睇
仲為左咩?

利申:我係女人當年都同我老公講我只去婚姻註冊處簽隻龜 然後洞房就算
簽紙都只係為左入醫院有人幫我做決定
又唔係多錢
親戚又藍絲
朋友跟本唔介意你點做
最大回憶係平時生活點滴
唔係擺酒囉

咁都要嘈既話
叫條女搵狗嫁啦
離咗婚未
好自私 港女 要人拼命睇你地結婚

其實都係十幾個一圍要除哂口罩食飯呢下先驚
有無辦法叫酒店試下安排細枱,可能一個家庭自己一張枱咁,唔知有無用

或者叫酒店將啲野食全部pack好一份份,親友比完人情影完相就拎走,自己返去食

其實延後洗唔洗補錢先?
今晚診完佢,聽日就有咩
你地擺埋咪最壞囉
咪好似呢單野咁樣囉

https://youtu.be/zwSS1i_HhhQ

2020年1月19日武漢萬家宴
女人想一生最重要嘅事做好係明白嘅,你用番個心態,描述下個情景,例如得返一半人黎 D 枱空哂,又或者影相個個帶口罩,又或者有 D 朋友直情黎唔到做姊妹咁... 引導佢諗多 D 囉
我怕結完婚之後令情況更壞
成班賓客變晒你兩個婚禮既Condom
值得咩?公平咩?
今晚有集會有冇人知?
https://lih.kg/1886533
上埋新聞
一味話人無同理心,咁佢又有冇企返係人地角度到諗?
聽到都覺得難頂。
佢有咩咁好,你愛佢愛到咁?
到頭來冇親戚朋友出席
咪一鳩樣
我係準新娘
本身仲有幾個禮拜結婚
新年個排已經決定左改期改到下年
仲係我提出

之前入左個新娘gp d人仲on99咁話信好快就冇事
成個gp幾十人得幾個人改期

都明籌備左好耐搞左好多野都想如期搞
延期係好多野煩
但係一個婚禮起碼成200幾人係同一個場真係有咩事就唔好啦
唔擺酒又點睇? 全部自己人一圍內搞掂
個女一定無事

酒席男家出之麻

個女肯定話最多賺少d人情

但樓主你就大獲d
我都覺條女好柒婆
除非樓主打算造就多個柒婆出嚟
害香港人一鑊
否則呢場婚禮真係應該延期
一個有病, 食完呢餐感染人數幾何級數上升
唔中都要隔離嚇餐死
認真講,連呢樣野都傾唔埋, 真係結到婚都好快鬧交傾離婚。
你有你搞
應該好多人唔到 用payme 過禮金算....
自鳩私到
係咪真係要成個香港都變疫區先肯延後
睇post隔住個mon都覺得你條女難頂到仆晒街
祝你地全族幸福
點會呢 真正的旅行結婚6-7萬都可以搞掂
但有人太多錢 包晒屋企人全程洗費一定貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞