依家情況未去到最壞 唔想延後婚禮

747 回覆
52 Like 862 Dislike
唔會 結咗婚 心安理得 更加食住你
好羨慕巴打可以就咁帶2家人就可以

最最初頭諗住同你一樣, 2家人+老死+佢d姊妹, 10個左右
但係4大長老就話, 下, 咁返到黎都要擺10圍請食飯嫁喎

屌, 去旅行就係想簡單咋嘛, 又擺返酒, 頂佢
所以我都逃離唔到擺酒命運
真男人
所以我而家發覺擺酒先係最平最唔煩嘅option
擺酒係回本option
旅行結婚先證明真係有米
識個朋友同家人去意大利amalfi coast結
坐山崗d 露天餐廳對撚住個海食結婚飯

有大訂同細訂
初初落細訂多數係幾萬
到差唔多到婚期就要你比埋大訂幾十萬咁樣
冇人去嘅話你場酒席會蝕得好甘
所以結婚永遠唔係2個人的事。。。

就算係2個人 都要睇對方的要求
有人簡單就得 有人要大搞一場
感乜撚野受呀 而加係邊撚個無同理心呀 呢個時候都仲要擺酒 用個閪腦諗下啦 最尾你揀如期進行嘅話賴曬野嗰啲咪就係唔敢唔嚟最錫你地嗰班親朋戚友囉
你地就算結都咪撚生仔呀 兩個都無腦嘅生個仔出嚟都係弱鳩智 屌你老母
你女友有冇咁急
我有朋友本身做兄弟姊妹..新娘堅持擺酒..
所有兄弟姊妹已經都唔想去...最後都有去不過搞到大家都唔開心..
照搞囉,驚閪咩,最壞打算冇人嚟蝕人情酒席啫,橫豎大家都諗住攬炒㗎啦
本身過2日去飲 都extend左
分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞