畫畫jj(2) 畫畫吹水交流區

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
竟然
pixivからのお知らせ-ランキング
pixiv事務局です。
あなたの作品が2017年6月19日のランキングに入りました!
ぜひご確認ください。

うごくイラストデイリーランキング
第30位 https://www.pixiv.net/ranking.php?mode=daily&content=ugoira&date=20170619&p=1#30
作品タイトル:もののけ姫
作品ID:63443875

金閃巴
唉我都想有機會上下榜
竟然
pixivからのお知らせ-ランキング
pixiv事務局です。
あなたの作品が2017年6月19日のランキングに入りました!
ぜひご確認ください。

うごくイラストデイリーランキング
第30位 https://www.pixiv.net/ranking.php?mode=daily&content=ugoira&date=20170619&p=1#30
作品タイトル:もののけ姫
作品ID:63443875

金閃巴
唉我都想有機會上下榜

有神快拜
雖然係又loop
但我都想問下,有無改善,同有乜要執呀?

佢隻右眼(我地左邊)好似屈得入咗少少

係?我改,我發現鼻都細左

改完,
雖然係又loop

改完,
人又畫得唔似,唔識畫背景
雖然係又loop

改完,

雖然係又loop

改完,

濕柒軟件無左圖
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇哂post 1 講上色個d concept
都明白做緊咩事 但係到做個陣又做唔到
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

我明單色上色法個個process 但如果有比較近似水彩個種上水係咪用唔到
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

我明單色上色法個個process 但如果有比較近似水彩個種上水係咪用唔到

[img][/img]
人又畫得唔似,唔識畫背景

越來越有立體感
留名
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

[img][/img]

唔好笑真係小畫家咁樣
今日先開始學
留名

用錯account
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

[img][/img]

唔好笑真係小畫家咁樣
今日先開始學

已經所有野都好簡單,但我都係畫到柒下柒下咁
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

[img][/img]

唔好笑真係小畫家咁樣
今日先開始學

雲唔易畫
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

[img][/img]

唔好笑真係小畫家咁樣
今日先開始學

雲唔易畫

有無教學,同埋可唔可以做個好心幫手屌下我
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

[img][/img]

唔好笑真係小畫家咁樣
今日先開始學

雲唔易畫

想卡通定寫實?
今日畫左好耐 風景
都係畫唔到人地個種效果
睇黎有排學
連畫舊雲都畫唔好

[img][/img]

唔好笑真係小畫家咁樣
今日先開始學

雲唔易畫

想卡通定寫實?

我想好似卡通個隻咁實色一舊舊但係變到水彩咁既上色
會唔會有少少濕鳩
幫你唔到,唔識電繪水彩
https://www.youtube.com/watch?v=NcrP-2TTm2o
http://tohad.deviantart.com/art/Rime-tribute-681098259

唔緊要呀巴打唔該哂
我慢慢再搵下同試下,新手黎講畫呢d第一件事有咩要學好先?
幫你唔到,唔識電繪水彩
https://www.youtube.com/watch?v=NcrP-2TTm2o
http://tohad.deviantart.com/art/Rime-tribute-681098259

唔緊要呀巴打唔該哂
我慢慢再搵下同試下,新手黎講畫呢d第一件事有咩要學好先?

鳩畫一段時間先
冇靈感就練素描
唔該哂巴打 希望會有進步
夏天來了

嗚呀! 叔叔不行了!我要奶呀奶呀奶呀

奶支雪條

支雪條滴啦

成班死毒撚畫埋啲咁嘅嘢
好撚正 仲有無

我都想畫多啲
不過忙到無時間畫野
Search過好多,好多都係企係度
坐低嘅好似好少,同埋未必同樣角度
我再搵一搵

啱啱上網見到
巴打試下用紙同釘書機

呢個真心得
唔該巴打

唔識畫背景BLUR走佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞