畫畫jj(2) 畫畫吹水交流區

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
要放心機固然重要
btw我唔會臨摹
大概係早已經過咗嗰個階段
但係好多時都覺得自己畫嘅嘢會有錯/無咁順眼嘅地方
例如畫畫吓隻眼衰衰地,就算上色已經完咗咗一大半
我都係會重新畫過一張
我希望遲啲可以stable到真係隨手鳩畫都可以靚靚仔仔或無乜自己特別不滿嘅嘢&完成度高啲咁,就係咁~
可能會好耐好耐之後先上返嚟呢個post

嗚哇其實好想開一個畫畫group,但又怕會好冷清XD
雖然活動台間中都見到有,但好多時都唔收人/停咗收人
如果遲啲可以揾到志同道合嘅巴絲一齊搞啲project或者夾攤賣嘢就好了

開Group既話而到會無人

擺攤沒試過,如果有機會,比我加入感受下吧

btw 歷史會不斷重演 ,雖然我重有係兩個畫gp入面

我以前都入過個好冷清嘅畫嘢group
無呀,其實都無開,只係有咁嘅諗法咋
遲啲先,或者等其他巴絲開
而家都仲要再繼續努力練好少少透視嗰啲先

我以前都入過個好冷清嘅畫嘢group
無呀,其實都無開,只係有咁嘅諗法咋
遲啲先,或者等其他巴絲開
而家都仲要再繼續努力練好少少透視嗰啲先

試過入左個gp 成班吹無聊水吹勁多
一千個留言先有一個講畫
開gp多人就會咁 少人又太冷清
支持
其實我未做過真人素描,對裸體只靠圖同片理解,有冇巴打有裸模既門路?

新手留名,淨係識畫個頭,
又唔識上色,好佩服識得上色的巴絲
最緊朋友介紹我用碳筆,嘗試粗線條的畫法,多多指教。

其實我未做過真人素描,對裸體只靠圖同片理解,有冇巴打有裸模既門路?

http://www.posemaniacs.com
呢個網好似幾好
努力練習中
想問post裸體畫會唔會比人bam?

呢個網好似幾好
努力練習中

真人係唔同啲 設計動作好難幻想個力出嚟

你好

應該唔會 最好加密埋

你好

以前都畫左好耐頭 不過偏日系多

貼link啦 一陣搭緊車俾其他人睇到曬就唔係幾好
點加密?

你好

我比較走寫實少少,鐘意浪客行,城市獵人果種。

你好

我係日系臨摹JJ

呢個網好似幾好
努力練習中

真人係唔同啲 設計動作好難幻想個力出嚟

到底係有幾執著於裸體
碳筆?

你好

而家都想轉呢種 好似自由度大啲
我覺得浪客行畫囡囡唔得 畫男角就好鬼型

好神! 肌肉!

btw 加密係咁,你按回覆就會見到。

好神! 肌肉!

點解我唔洗按回覆都睇到

好神! 肌肉!

點解我唔洗按回覆都睇到

按回覆係會睇到加打乜會加密

你登入左就已經見得到個虛線內已加密嘅野

好神! 肌肉!

點解我唔洗按回覆都睇到

按回覆係會睇到加打乜會加密

你登入左就已經見得到個虛線內已加密嘅野

虛線入面咪加密
你手機見有個鎖啲icon 禁左就係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞