畫畫jj(2) 畫畫吹水交流區

1001 回覆
25 Like 3 Dislike

Search過好多,好多都係企係度
坐低嘅好似好少,同埋未必同樣角度
我再搵一搵

sitting skirt reference ?

---

又陣係得啲doodle
夏天來了

我再搵一搵

---

又陣係得啲doodle

好鐘意呢d畫風

我再搵一搵

---

又陣係得啲doodle

好鐘意呢d畫風

好鐘意呢d畫風+1 #adore
夏天來了

嗚呀! 叔叔不行了!我要奶呀奶呀奶呀

奶支雪條
夏天來了

奶支雪條

搞點又掉上黎
背景堅難畫
我再搵一搵

啱啱上網見到
巴打試下用紙同釘書機

搞點又掉上黎
背景堅難畫

梓巴依幅好正,好靚呀
夏天來了

奶支雪條

支雪條滴啦
我再搵一搵

啱啱上網見到
巴打試下用紙同釘書機

第一眼以為係畫咗
夏天來了

奶支雪條

支雪條滴啦

成班死毒撚畫埋啲咁嘅嘢
好撚正 仲有無
唔知套AV 番號
但我記得套AV 係真木今日子
劇情係扮一個OL
有個中年清潔工人係佢面前抹枱,抺抺下 跟住強行扑左個OL . 有冇巴打知道呢套
好想揾返呢套 好耐之前了
唔知套AV 番號
但我記得套AV 係真木今日子
劇情係扮一個OL
有個中年清潔工人係佢面前抹枱,抺抺下 跟住強行扑左個OL . 有冇巴打知道呢套
好想揾返呢套 好耐之前了

覆錯post
夜深人靜上水先
睇左好多reference同youtube教點畫
我覺得好似成張圖由頭畫過
希望改完順眼啲
其實個背景仲未設定好,諗緊畫locker...
我再搵一搵

啱啱上網見到
巴打試下用紙同釘書機

呢個真心得
唔該巴打
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎

首先開始想畫乜就畫乜先,跟住先諗要學習乜走咩路線⋯⋯掛
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎

年半前過來人加一
從零開始難就難在堅持
我初初學用左幾個月學五官又抄下畫
一年前先開始玩電繪玩到依家
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎

我畫左差唔多2年 仲未知自己係咩野路線
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎

年半前過來人加一
從零開始難就難在堅持

抄畫係咪最有效率學到野?
我大約知想畫咩 但係畫極都係屎
唔好話上色 我連畫線都畫得唔靚
點解人地畫線稿可以一筆過咁smooth 係隻手定唔定 定有軟件協作
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎

我畫左差唔多2年 仲未知自己係咩野路線

其實你畫得好有特色,亦都唔錯,係近來玩偏寫實未掌握到姐
竟然
pixivからのお知らせ-ランキング
pixiv事務局です。
あなたの作品が2017年6月19日のランキングに入りました!
ぜひご確認ください。

うごくイラストデイリーランキング
第30位 https://www.pixiv.net/ranking.php?mode=daily&content=ugoira&date=20170619&p=1#30
作品タイトル:もののけ姫
作品ID:63443875
新手想自學電繪
想問第一步應該起步學?
建唔建議抄畫?
完全無頭緒點樣入手
我係唔識畫畫既人黎

年半前過來人加一
從零開始難就難在堅持

抄畫係咪最有效率學到野?
我大約知想畫咩 但係畫極都係屎
唔好話上色 我連畫線都畫得唔靚
點解人地畫線稿可以一筆過咁smooth 係隻手定唔定 定有軟件協作

好似鳳巴所講睇你想走邊一類型
日系韓風美式寫實二次仿繪等等
抄畫主要比你對某一類作品有個印像同慣性去諗個方面ge畫法
線稿主要靠練習多d,雖然有d位可以去靠拉線拉番靚
btw 都係個句practice makes perfect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞