畫畫jj(2) 畫畫吹水交流區

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
這個殺手不太冷嗰個女仔吖

如果是她的話

以下是我覺人9UP啦 UP錯左唔好HI我
眼個輪廓好似唔夠深(不過而家係岩岩開始定位 比例位置岩的話 呢D細微野其實無咩問題)
仲有個鼻尖好似唔夠高

BTW,巴打你係無睇住張相既情況下都可以畫到咁,真係好野

事前有望過,畫嗰陣無睇姐。
鼻尖唔夠高呀 無留意添,一直覺得怪又唔知衰乜,thanks!
推個靚Po
畫左成晚,就盲,有人可幫睇五官順眼不,同邊度歪嗎?

讀書個時我都畫過

不過放棄左 冇心機重畫 有時睇到錯都畫唔番正確攪到無心機畫
貼埋呢邊
畫完腦都停埋,今次就咁收工算

背景苦手表示諗個似樣GE背景都難
白描得唔得

好撚型
有冇畫般若

般若?佛?菩薩?定明王?

最近畫完不動明王二童子,準備上色

好神
想請教白描即係咩?係咪即係未上色?

我都係抄古畫
係啊,淨係描線條,算係工筆畫

好適合水墨嗰啲風格呀

上色中,淨係咁都兩粒鐘

大家d畫都好正,小弟舊圖留名多多指教

白描得唔得

好撚型
有冇畫般若

好神

我都係抄古畫

好適合水墨嗰啲風格呀

上色中,淨係咁都兩粒鐘

加油 幫呢到加添新風味

巴打依幅好似成年囉喎,分享下新貨吧

居然被你認出黎
咁我就整張較新嘅出黎喇

好耐無用針筆所以
有冇咩書/網係教畫人體素描/寫生個類?

居然被你認出黎
咁我就整張較新嘅出黎喇

好耐無用針筆所以

月見

居然被你認出黎
咁我就整張較新嘅出黎喇

好耐無用針筆所以

月見

老婆
畫到好冇隱
畫到好冇隱

點解呀?

居然被你認出黎
咁我就整張較新嘅出黎喇

好耐無用針筆所以

月見

老婆

絲打女子力好高

好撚型
有冇畫般若

好神

我都係抄古畫

好適合水墨嗰啲風格呀

上色中,淨係咁都兩粒鐘

加油 幫呢到加添新風味

不如順手介紹下畫內容吧
畫到好冇隱

點解呀?

畫唔到自己要求 點畫都咁樣衰

好撚型
有冇畫般若

好神

我都係抄古畫

好適合水墨嗰啲風格呀

上色中,淨係咁都兩粒鐘

加油 幫呢到加添新風味

不如順手介紹下畫內容吧

好撚型
有冇畫般若

好神

我都係抄古畫

好適合水墨嗰啲風格呀

上色中,淨係咁都兩粒鐘

加油 幫呢到加添新風味

不如順手介紹下畫內容吧

不動明王名稱中的「不動」,是指慈悲心不變,無物可以改變撼動,「明」則乃智慧的光芒,「王」是對能操控世間萬物、現象的人的尊稱。不動明王其誓願為「見我身者發菩提心,聞我名者斷惡修善,聽我法者得大智能,知我心者即身成佛。」

不動明王被視為毗盧遮那佛(大日如來)的忿怒化身,打敗過大自在天。相傳大自在天認為自己是三千世界之主,故心存傲慢,不肯皈依佛祖,所以佛祖化身不動明王,前去降伏其心,不動明王用其足踏大自在天的首級,使其歸順,在諸明王之中不動明王也是最高尊者。

矜羯羅童子,梵名 Kivkara。又作矜羯落童子、緊羯羅童子、金迦羅童子。隨順、卑下、僕婢、恭敬者之意。與制咤迦童子同為不動明王之侍者,侍其左側。

制咤迦童子,亦如童子,色如紅蓮,頭結五髻(一結頂上之中。一結額上。二結頭左右。一結頂後。表五方五智)。左手囀日噦。右手執金剛棒。嗔心惡性之者故,不着袈裟。以天衣纏其頸肩,待其右側。

我都係抄古畫

好適合水墨嗰啲風格呀

上色中,淨係咁都兩粒鐘

加油 幫呢到加添新風味

不如順手介紹下畫內容吧

不動明王名稱中的「不動」,是指慈悲心不變,無物可以改變撼動,「明」則乃智慧的光芒,「王」是對能操控世間萬物、現象的人的尊稱。不動明王其誓願為「見我身者發菩提心,聞我名者斷惡修善,聽我法者得大智能,知我心者即身成佛。」

不動明王被視為毗盧遮那佛(大日如來)的忿怒化身,打敗過大自在天。相傳大自在天認為自己是三千世界之主,故心存傲慢,不肯皈依佛祖,所以佛祖化身不動明王,前去降伏其心,不動明王用其足踏大自在天的首級,使其歸順,在諸明王之中不動明王也是最高尊者。

矜羯羅童子,梵名 Kivkara。又作矜羯落童子、緊羯羅童子、金迦羅童子。隨順、卑下、僕婢、恭敬者之意。與制咤迦童子同為不動明王之侍者,侍其左側。

制咤迦童子,亦如童子,色如紅蓮,頭結五髻(一結頂上之中。一結額上。二結頭左右。一結頂後。表五方五智)。左手囀日噦。右手執金剛棒。嗔心惡性之者故,不着袈裟。以天衣纏其頸肩,待其右側。

長知識了
畫到好冇隱

點解呀?

畫唔到自己要求 點畫都咁樣衰

繼續努力 無人一開始就會畫得好,試下唔同風格,搵出自己獨有嘅手感,向你想要嘅要求進發 上黎大家交流下都可以

居然被你認出黎
咁我就整張較新嘅出黎喇

好耐無用針筆所以

月見

老婆

絲打女子力好高

女子力萬歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞