畫畫jj(2) 畫畫吹水交流區

1001 回覆
25 Like 3 Dislike

推post

唔識畫臉
歡迎新人嗎?

我呢排開始去學油畫,唔係好正統個D,個教師都係叫我地自己搵想學既相,比佢睇過覺得OK就可以開始畫,佢認為有心最重要,揀咩唔係最大問題,但係我想知初學其實學咩先會比較好,水果?風景?花?

歡迎
新手如果又係畫傳統美術 可以先畫素描臨幕
色彩通常練生果先

唔識畫臉

練得多就咩都得

試下用小小毛筆 好鬼難控制
耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎
歡迎新人嗎?

我呢排開始去學油畫,唔係好正統個D,個教師都係叫我地自己搵想學既相,比佢睇過覺得OK就可以開始畫,佢認為有心最重要,揀咩唔係最大問題,但係我想知初學其實學咩先會比較好,水果?風景?花?

歡迎
新手如果又係畫傳統美術 可以先畫素描臨幕
色彩通常練生果先

素描多人做入門,就係因為玩左形狀深淺之類先,先加上色彩等等,因為完全歪掉嘅圖色彩點好都係救唔返。
而色彩其實有得去學,有理有論博大精深。
巴打說我審美疲勞,所以留待日後改,今日就另外做其他練習

有感覺畫速快左

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

用毛筆真係要去睇衝鋒巴佢畫啲片,佢真係真大神嚟

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好
我完全理解唔到佢係點運作

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好

佢跟本就係個d一拿起支筆個腦就有哂畫面既神人

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好

睇左都學唔到
各位巴絲平時係點練骨架(人體透視)同分鏡架(屌,邊到要畫大d,邊到又冇左…)
利申:只可以handle正面&側面,要畫其他既話只可以照鏡擺post

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好

畫畫真係講天入

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好

畫畫真係講天份

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好

佢都講過練在好耐先得既
各位巴絲平時係點練骨架(人體透視)同分鏡架(屌,邊到要畫大d,邊到又冇左…)
利申:只可以handle正面&側面,要畫其他既話只可以照鏡擺post

我覺得照鏡無問題既

耳仔又唔識畫

隻耳細左

係喎

唔洗起稿 仲要畫得咁好

睇左都學唔到

佢應該有畫好多好多先可以唔起稿
畫畫係練手眼協調
朝早一推

我覺得照鏡無問題既

溝條女⋯⋯⋯⋯

我覺得照鏡無問題既

溝條女⋯⋯⋯⋯

毒撚打算買素figure #sleep
點先可以增加肉感

我覺得照鏡無問題既

溝條女⋯⋯⋯⋯

淨係靠FF
點先可以增加肉感

https://youtu.be/TKwlV6OIrMI可以同呢個鬼佬學野,佢畫d女都勁有肉地

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞