實現每月賺5%,四月份post

934 回覆
45 Like 1 Dislike
3311 破頂 gogoog

向著樓主目標前進
聽日入爆內險

平保、國壽、財險

Double or nothing

有冇巴打絲打睇好?

話說hsbc好似喺瑞銀降981之後第二日就入左50幾萬股
今日德銀發功,就睇下有冇大戶聽日入貨

大行正吸血鬼
聽日入爆內險

平保、國壽、財險

有冇巴打絲打睇好?

恒指成份股
聽日入爆內險

平保、國壽、財險

有冇巴打絲打睇好?

巴打點睇?
728最近都唔錯呀
386係6.28入左兩手,目標價話7.8,報告話6.5係阻力位,業績好似唔差,10天線支持緊,會唔會突破上7蚊??
386係6.28入左兩手,目標價話7.8,報告話6.5係阻力位,業績好似唔差,10天線支持緊,會唔會突破上7蚊??

我5.82入咗,都等緊有冇機上7

係邊到睇到呢啲數據
762 今日個陰燭好大 巴打點睇
https://t.me/Loneliness_K
唔係太清楚係咪咁用
唔係好想再掂981
蝕咗2轉
2689係唔係呀
2689返家鄉 守得雲開見月明

係邊到睇到呢啲數據

bloomberg不過唔係幾熟唔知有冇錯
今個月既投資組合,recap 一次

981 2689 3993/1208
資金分佈大約:32% 36% 30% 投資比例有小變

相信好多巴打有睇,甚至有貨,詳細唔多講,
業務穏定,大行睇好,10蚊水平有支持。我相信橫移既階段都準備結束,上反11.5應該不太難

紙業股,係財務上,盈利大增數倍加上債務比例下跌,利息成本下跌,雖然同業小型企業加始減價,但由於本身產品已經有較大價格競爭力,所以短期冇需參與減價。絕大部分大行睇十蚊樓上到14蚊,反映上升空間足夠。短期睇反上year high 10.4

3993/1208
呢類資源股都受大行睇好,原理同基建股一樣,受惠於基建增加,都會造好資源股。但價會受貴金屬價格影響,有比較大既不可預測風險,所以見意減低投資比例,兩個都睇反3.5左右水平

981同2698
如果三月份有入都應該有蝕錢,不過我自己睇呢兩隻基本面冇變,要平手離場都唔難,目標價同上不變

四月份我自己睇法,前兩星期應該中性偏好,後兩星期開始轉差。
五窮六絕七翻身,我相信今年會較明顯,大市現時到頂,暫冇上升理由,加上特朗普牛市現象減退,大市好大機會有一個明顯調整。

四月份我分開投資同減低投資金額會係我分散風險既方法

另外兩隻股票值得留意
3311同688

兩個都係值得投資股票

3311如回落到12.x水平我會考慮買入
688如回落到19.x至20.x水平會考慮買入

我今次優先考慮688

lm
留名學野
981, 2689 準備接貨

其實係咩玩法
我覺得睇大圍先,板塊,個別股
依家炒內房

其實係咩玩法

我都返到家鄉啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞