作為一個護士,有啲迷惘

580 回覆
2175 Like 55 Dislike
自己想罷就罷,唔罷就唔罷,洗閪聽連登仔指指點點咩
係同路人就唔洗咁多牙力
自己條命最重要
有單新聞可以參考下~
有個病人發神經扯護士既口罩再吐口水
祝福你地唔會遇到呢d病人~
工作定生命重要?做到死死下好易病。。
就算可憐過都冇用 人命冇左就冇左

求醫護棄醫所有武漢狗 有啲人死左唔抵可憐
擺啦
留返d藍屍醫護做
我依家就去幫你同你阿婆收屍 唔好浪費大家時間
返得工就無得簡病人
所以你地團結啲罷工啦

你地掛住醫大劣人搞到冧哂
同院嘅香港老人家點算丫
一生勞碌貢獻香港
老來住個院都中肺炎 你地又爆哂煲處理唔黎

香港人好慘呀
求下你地罷
申利 我都會罷
支那蝗新移民死都要返大陸 中撚左招就一隻二隻返落黎醫

支持你擺工
識諗既自然會罷工
學警狗話 有安全問題唔行咇 唔站岡
呢個政府人為問題 令到全香港陷入危機 你地仲返工 好安全呀?
呢個唔係醫德 唔係責任 責任一早係港共度
pushhhhh
橫掂都攬炒點解唔罷?
你都on撚79,俾大陸放多幾萬隻肺炎鬼落嚟,
呢家啲病人冇足夠醫護照顧就真係等死
俾d藍絲護士做撚哂佢囉
其實有d懷疑樓主係唔係真係醫護
因為係既睇法完全唔似我個做緊內科病房既親戚
以下係關於醫護罷工既意見收集 希望阻大家一陣填一填🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4JAeDQ8DLor1ApQhSn4hLM2bGPWYrr1bobvuhkRg6NLozog/viewform?usp=sf_link
Push
越多人罷
淨低既人就越辛苦
越辛苦又危險又得唔到政府支援既時候
佢地就會跟住罷
你話扔低佢地?
一開始叫左罷佢地唔罷
咁係佢地既選擇
佢地選擇因為覺得要大愛,就算上面湧入黎都要救既話
唔罷工,拎自己,甚至全香港既市民生命安危做賭注
咁佢地就要承受番個風險
罷工逼令政府封關
唔封就係政府既錯,寧願政治正確都唔肯為市民著想
封左就起碼醫護同市民有多番少少保障
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞