作為一個護士,有啲迷惘

580 回覆
2175 Like 55 Dislike
唔罷既由佢去死,佢選擇的
醫生都會病
病咗返唔到工 上司會搵人替啦
咪照罷囉
唔敢罷果啲愈大workload咪愈會考慮罷
死都唔肯罷果啲 得罪果句你情我願病死無怨
啱啱醫院打電話嚟話俾我聽佢死撚咗

含柒啦一早block柒咗你啦
落街食飯
食個陣要除口罩其實都好擔心
咁你地就齊心少少啦
支持,依家起碼有哩個本錢去講數
我冇你咁冷血
手足係自己人 我對有良知既人倍感同情
你咁冷血既一定唔係手足

PS block我仲睇到我 你仲唔係三毛?
其實並非話因為有武漢肺炎所以醫護要罷工,而係到呢一刻個政府都冇諗住源頭減毒
有限度 得唔得
個問題係 你地唔罷
呢個正苦係唔會理香港人死活 繼續放班大陸人入境
咁樣係更加加劇你地既負擔 我唔想有第二個謝婉雯醫生出現 我求下你地 罷工 逼呢個極權政府 封鎖關口
認真講, 依家係政府想你地死先, 你定唔罷工留返個有用之軀既話, 真係死左都仲會比人話你地黑護
夠膽講時代革命, 夠膽講攬炒但始終都驚冇左份工
擺啦 病死都唔割
You dont owe these people
怪就怪班人脅得唔岩時間
罷鳩曬佢.等班超級生化武器死
預防永遠勝於治療
所以要有足夠人去罷
希望樓主可以說服到其他醫護罷 我都盡力緊
醫護肯罷工
細路唔使衝
你唔罷 佢過埋個新年啲人上上落落 第一個出事肯定係你地啲前線 而家政府係推你地去死 你地而家唔係疫區都已經唔夠人手 佢仲不停放啲人落黎 同十幾年前根本冇得比
Respect
你地救緊果d 全部都係大陸狗!!
佢地唔會感激你,只會拉底你個口罩,向你吐口水,同你攬炒!!
唔罷工死更多醫護 我講緊受害既係醫護 唔夠保護叫你上場 咁同送死有咩分別
好撚多老屎忽話以前點點點 而家既人冇風骨氣節 屌人係會進步 你冇職業安全意識唔好逼人同你一齊冇
既然而家有方法預防 但唔撚俾用又係咩玩法
罷工啦你地 而家講緊要控制源頭同加強對醫護既保護 唔係到時真。失控全香港冇醫生護士返到工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞