[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(203) 2020望下#1 先

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
內置harddisk邊隻好?有冇好介紹?
Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5 呢隻有咩問題?
至少都要1660Ti 定2060? thanks!
ASUS Tuf (2019) Gaming Laptop, 15.6" Full HD IPS-Type, AMD Ryzen 7 R7-3750H, GeForce RTX 2060, 16GB DDR4, 512GB PCIe SSD, Gigabit Wi-Fi 5, Windows 10 Home, FX505DV-PB74 https://www.amazon.com/dp/B07SXTDL1S/ref=cm_sw_r_cp_api_i_U.xnEb1VAR63M

如果轉呢隻會唔會到CPU唔得?
想問吓galax嘅顯示卡有冇啲咩大問題
打算買張白色嘅2070super
見galax算係最平
大家好
想請教下想UPGRADE部老爺機
盡可能想KEEP返D硬件(想知有無可能?)
屋企有張AMD FIREPRO W7100
請教下有乜要UPGRADE?

想玩Call of Duty: Modern Warfare (2019)
感謝大家恭喜發財

買左張新嘅display card (8pin)
但原本個火牛得6+2pin
請問6+2可唔可以當8?
定係要買個新嘅8pin火牛
6+2 咪係8pin 囉
你買新牛都係6+2
唔好意思
啱啱壞左部腦 諗緊搵過哂d 野因為都5-6年
但係我想keep 返個箱同d harddisk, 係咪可以自己拎個箱比門市人砌?
壞咩? 醫番放二手 再買過晒新好d
箱同hdd 可以留
我都唔知邊壞咩 開左機 有行緊既聲但係黑畫面
拆左display card 再插build in display 都無反應
係咪壞mainboard?
留到個箱 harddisk , 火牛 就ok
拿上飛馬check 下 知咩壞都方便放
火牛最好買新 hdd 箱留到

都係唔得
ddu 一次先啦

啱啱fb 廣告見到 係咪好平??
好平快D買
即係點? 我唔明呀, 間野係黑店?

https://shop.pegasus.hk/builder#CwVg7GA0CMDMAMAOYkBM91kW+0BsU0Iw0266eIMqI8K00AnI-EA

我跟住佢上去執 未計WIN 都平1K
倉底貨老母板+二手回收舊件
梗係平啦
俾錢俾Facebook賣廣告
仲要賣到咁平咁抵
搞手連和都打唔到
蝕住做益街坊
即刻買返幾部先 樓主唔好同我爭
二手老母板本身已經activated win10 oem好出奇咩
抵到爛
我上兩個禮拜6.5k砌咗部機先係用1660s
呢度多300就用到2070
而家揼緊春
oh no... 呢間野出哂名架原來? 我仲wtsapp 佢問detail ....
好睇上黎問一問 個價咁鬼原來用舊野
ok thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞