[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(203) 2020望下#1 先

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
係faroll收到部機 駁曬電源但個moon無論用hdmi定dp都係no signal 駁ps4就出到畫面

可以點做
你插底版定display card 個port先
粒U冇內顯你插底版梗係唔出畫面
係喎冇為意

唔該
法奧話9700k要用felton貨 有冇伏
cpu是但啦
係intel 出就無伏啦 周街無行貨 水貨要焗買
過年幫部機換新屋
base 500真係幾好J

正評上置係排風定進風?
如果用緊張2080 super display card想整雙螢幕 我見佢得1個hdmi頭 同3個dp 1.4 如果第一個mon已經用緊hdmi 第二個mon一定要用dp線嘅mon? 定係用hdmi to dp嘅轉插頭都得?
點解 2TB ssd 貴咗咁多

之前睇都係千五蚊到
悠二:講撚左成個月會加價 你班仆街畀我抖下得唔得

8200pro 2tb 仲平過早排海鮮店
買條dp-hdmi 線攪掂
訂faroll唔記得咗要人幫砌 變左淨係送貨
以家自己砌完唔敢開機
nice 3 2 1 bomb
但咁樣換會唔會有影響?
佢冇打畀你問你係咪自己砌咩
hdmi bandwidth 少過dp
你兩隻mon咩spec
本身第一隻用緊普通27吋FHD mon插hdmi
而家睇緊第二隻mon打算買Samsung 26.9吋CH711 但我見呢隻得Mini dp同hdmi
咁有mini dp 買條dp-minidp 線咪得囉
有無人試過拆wd sn750個heatsink
好實 唔敢用大力 驚chips都痴埋出黎
係咪好過hdmi-dp1.4?
風筒加熱?
Thanks
請問ching知唔知x570最新bios用唔用到1700
上網search過有啲review話得 有d又話唔得
細水喉轉大水喉 運水量都係細
明未
2k 1080p 其實無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞