[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(203) 2020望下#1 先

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
死咗隻vs450 上年4月買
啱啱上咗felton得我一個
講低咩事好爽快就換咗俾我
垃圾白牌vs450
下次唔推呢隻
應該係我運氣差姐
300樓下仲有咩好推介下
除左0翻修紀錄delta
想問下大家買graphic cars 會揀n卡定a卡
5700 好似幾抵屌 但係a卡係咪會多d bugs?
真係無呢個價位vs450玩撚哂唔計跑車
我都係拎黎俾舊文書機用 見佢平就入咗
佢問我條屍好乾淨係咪小開機 話香港潮濕久唔久開下好啲
唔該巴打 我研究下先
個list 仲有無地方可以改? 火牛650w 應該夠推? 諗過上唔上埋750w
二舊幾真係算係咁
分分鐘隻牛未過保你部機已經要換
650夠推 有閒錢上750 更好 第時昇級用埋下部機保十年應該換到兩次機
早排換左隻mwe550 銅 唔知得唔得 仲未開箱
Central field 嗰個$199換?
不過cm
齋係個driver都趕客
唔該巴打 咁我一次過上埋750 好彩你提一提我個case
應該要用番mini C 先啱
拿左個intel cooler 用199換購
推就一定推a卡
用就自已用n卡 明未
即係貴多幾舊開心玩 唔使煩
貪平就要做埋工程師
箱如無土地問題放到atx 當然落atx 箱 第時換板都多d選擇
cut一張卡加stl 橋 計埋37k內
而家兩邊都要做工程師
intel u n卡彈game 話win10 bug
intel u a卡彈game 話amd suck
amd u n卡彈game 話amd suck
amd u a卡彈game 話amd suck
sosad
總之唔like amd 就咪用 最怕一路用一路屌
1 x AMD Ryzen™ 9 3950X
價錢:$6,620

1 x ASUS ROG Crosshair VIII Formula X570 ATX
價錢:$3,970

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3600MHz C16 F4-3600C16Q-64GTZN
價錢:$5,650

1 x Samsung 970 EVO Plus Series 2TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$3,219

1 x ADATA XPG SX8200 Pro 2TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$1,920

1 x ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 2080 Ti White Edition 11GB GDDR6
價錢:$13,999

1 x ASUS ROG Thor 1200W 80 Plus Platinum Fully-Modular
價錢:$2,320

1 x ASUS ROG Ryujin 360 360mm CPU Liquid Cooler
價錢:$1,750

總計: $39,448

https://www.faroll.com/customize#MTc4OCwxODM3LDIyOTAsMjM5MSwyNDk4LDI2MzYsMjY4OSw0MzE

asus rog list
AMD跟盒牙膏係咪水泥?
有咩散熱膏推介
明晒
咁都係買n卡
想問 2060, 2060 super, 2060 xc, 2060 ko 邊張性價比高d
想玩apex 2k 144 中效 上唔盡144fps都冇所謂
定係要上2070 先夠做
暴力熊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞