[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(203) 2020望下#1 先

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Asus ROG Strix Radeon™ RX 5700 XT OC edition 8GB GDDR6
$3999
btw茄湯邊爐
法奧要初10先開翻
又要繼續等...
法奧都係3799
oh shit
咁咪過檔去faroll砌
部機依家開完機,入到桌面,會黑一黑MON ,大概四至五秒又去番桌面
會係咩事?
SPEC : 9900KF+STRIX 2080S+ASUS Z390E
岩岩砌左部機 有一個ssd一個hdd Windows裝落

ssd到 但唔知點解割磁碟嗰陣 見到有個4百幾mb既

「系統保留」喺hdd 到 請問如果我日後抆走hdd

會唔會影響到開唔到windows
岩岩砌左部機 有一個ssd一個hdd

Windows裝落ssd到 但唔知點解割磁碟嗰陣 見到有個4百幾mb既「系統保留」喺hdd 到

請問如果我日後抆走hdd 會唔會影響到開唔到windows
入bios set 左開機用SSD 就唔會有事
1 x AMD Ryzen™ 5 3600
價錢:$1,549

1 x Gigabyte B450M GAMING Micro-ATX
價錢:$499

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$580

1 x ADATA XPG SX6000 Lite 512GB PCIe Gen3x4 M.2 2280

1 x ASUS TUF Gaming GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC Edition 6GB GDDR6
價錢:$2,060

1 x Delta 台達 實在力量 GPS-500EB E 500W 80 Plus Bronze

1 x Xigmatek Gemini Rainbow RGB Tempered Glass Micro-ATX (三風扇版本)
價錢:$399

1 x Microsoft Windows 10 Home 64 Bit 中文繁體版 OEM
價錢:$989

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,154
https://www.faroll.com/customize#MTM0MiwyMTIxLDIxMzYsMjEzNiwyMjMwLDIyNTQsMjI4OCwyNjk2LDc4MA
平時都係lol,overwatch,bt av_
本身諗住買廠機,但我見法奧都幾近屋企,如果有咩頭身㷫,如果我托上去整同廠機支援 會唔會好大分別
Thanks 巴打 另外想問如果想將個「系統保留」轉返去ssd到 有冇計
新年快樂各位

想聯絡各位.因為武漢肺炎同大陸例行新年假既關係

會嚴重影響到零件廠同生廠線

各位預左2月好多產品都冇貨

我都會準備起Facebook講.訂單或會比正常交貨日期有所延遲

對唔住各位.我能力有限
想問下如果想搵間係砌機連送貨,法奧定飛馬?
請幫幫眼
牛洗唔洗大W數D
gf1 650w gold 最少啦
想安心D 買到750w gold 都唔過份又係唔貴
1 x AMD Ryzen™ 5 3600
價錢:$1,549

1 x MSI B450M Mortar MAX Micro-ATX
價錢:$730

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$580

1 x [砌機優惠]ADATA XPG SX8200 Pro 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$999

1 x Sapphire Radeon Pulse RX 5600 XT 6GB GDDR6
價錢:$2,349

1 x Antec NeoEco Gold Series 650W 80Plus Gold Semi Modular
價錢:$679

1 x Antec P82 Flow Tempered Glass ATX
價錢:$459

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,425
https://www.faroll.com/customize#MjA1NywyMTM2LDIxMzYsMjI4OCwyMzQxLDI3NDQsMjc1NSwyNzky

砌依套,如果想散熱好d + 唔太嘈,應該點轉?
有好介紹?
想問下邊間有notebook ram現貨買,想3000mhz或以上,問左幾間都要訂貨
有錢就上貓頭鷹ippc,p12係窮撚救星
都得
香港多數都係賣2666c19 3000上森林買啦
牛550 raider ii夠啦
散熱+唔嘈加個有砌機優惠dark rock 4/u12s
年三十落左單
咁睇法可能二月中先有
Gigabyte B450M AORUS ELITE已到

設備應該係最齊全既b450 M版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞