[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(40)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
要睇男朋友鍾意斯文定係運動錶,對錶無太大認識最好買比較大路嘅牌子,例如longines,tissot同tudor等,再厚面皮啲嘅帶埋男朋友親身去試錶,因為錶係要試上手先清楚自己鍾唔鍾諗,同睇圖有分別。

溫馨提示買精工就唔好買行貨,咩原因麻煩睇番頁頂。
其實paul picot依個牌子啲錶好唔好?
唔該晒你地先,我唔逐一覆啦,我睇晒各位巴打講嘅嘢再去Google搜集下資料先
佢之前有Apple watch但戴戴下無戴了 而家睇開都係我上圖個款錶 我都係問朋友呢隻咩牌子嚟佢話唔識但抄人款 所以我上嚟睇下有咩錶款靚
咁啱見到有個巴打隻錶牌子係christopher ward!好似幾靚 我budget都係預幾千蚊 所以覺得呢隻ok

我明白自己都要俾D心機去做功課去google睇下資料嘅 麻煩到大家 真係對唔住
cw 只可以網上買,冇得上手試 size,唔啱 size 都幾大件事
仲有上面 cw 隻銅錶過一排會氧化變色,留意下

我諗諗下覺得唔係個個人都會鍾意銅錶 因為佢會氧化 我驚佢唔鍾意

如果唔揀銅錶,係咪揀上面呢兩隻都ok?
謝謝你
謝謝你,我爬文睇咗銅錶會氧化,然後我諗諗下可能買唔過
所以我揀咗另外兩款問巴打
幾千蚊真係跟巴打買Hamilton,Christopher ward
Stowa flieger 加名都正
stowa最近加左價,佢會爆budget
如果考慮cw的話建議c60系列潛水錶鋼款最大路大部分人都會ok,手夠粗就42mm, 幼就40mm

Cw買返嚟真係唔啱可以退
我上網search過stowa D款幾好睇
仲可以刻字好勁 呢個送俾人真係幾有誠意
但係佢delivery time好似好耐,
Delivery Time: about end of April 2020

我自己比較鍾意呢d , 唔知男仔會唔會覺呢D款好普通?
加少少上...
我都得咁意睇過下佢啲錶嘅相,機芯資料同價格。應該同 Maurice Lacroix 差唔多級數吧

係咪呢兩隻款都啱?如果呢兩隻價錢差不多 係邊隻會好D
如果唔啱款都可以退換嗎?
刻字送禮係fit 嘅
睇個人style
我自己覺得stowa入面pilot最正
不過貴啲
鋼會重手d,鈦會輕d
唔啱的話只要全新冇帶過可以無條件退
呢個都好靚喎 好得人驚 你地一個牌子比一個牌子更靚
旺角有門市 我又去裝下先 有實物睇好過網上望望下
多謝巴打介紹 去爬下文睇下呢隻錶同牌子咩來頭先
如果我女朋友都識入黎啲個po揀禮物就好,好葡萄
btw 我會揀Hamilton, K11有專門店, 上Chrono 24搵,揀location係香港,會有啲尖咀樓上實體店,Budget 5 6千大把選擇
佢鍾意簡單錶面,mido應該會好啲
咸仔比較hard style,mido就斯文
其實都唔洗爭,大家都同一個group,啲錢都係去返佢度

不過swatch group宜家谷mido多過咸仔,特別啲款同透背,睇到swatch準備比mido上位,啲紋都幾靚

mido宜家連廣告牌都大過人
巴打你分析得好啱
上面都有巴打介紹H,但我睇唔啱款 好似太成熟 因為都係去街先戴 平日都唔會戴到

我上google搵mido手錶 介紹話
「在瑞士表定位中,屬於中檔表,比入門級別的機械錶略高一點。」
我想搵手錶品牌排行又搵唔到,手錶嚟講請問CW好定mido好?
唔想俾幾千蚊買錯嘢

唔該晒你地解答我先 其實我唔知喺呢個post問呢D啱唔啱 唔好意思大家
cw mido誰勝誰負我唔敢比較
但我好肯定同你講,mido同Ham係10k下係絕對既大牌(當然大極都係呢個價)
mido同Ham對下係tissot,對上係longines

買錶唔係賽馬,唔洗睇排名,不過如果真係講brand,咁m同h係呢個位最大架啦
自己揀
我又唔係你男朋牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞