[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(40)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
五雞大把選擇
屌 咁多,你戴得唒?分隻ap俾我

高抬貴手
新手唔識日文好難搞
香港有無心水鋪
你去東京,好多都識簡單普通話...
佢地不知幾想賺華人錢
香港我真係冇推介,冇信心
你張圖係咪迫害緊強迫症
加多隻手
咪咁啦
睇我果張,對得正的
呢隻正,唯一係佢隻銅色偏灰
Bucherer 果隻?
實物好靚, 可惜係出之前我已經買左79250BM, 如果唔係會買79250BB
oh
唔怪得同我想像中隻色有出入, 以為燈光問題

anyway thanks
好耐無留意
諗緊買junghans max bill 定 nomos club 好
junghans 100 週年幾款都好靚
nomos club 39mm 條鋼條好特別
各有各好點算好
Junghans

我好撚憎Nomos
你試下google 佢告Mühle Glashütteg搞到人破產既news
max bill 永遠都係經典
點解由香港版大飛變咗香港iwc收藏家"設計"版

學到野
nomos 係好霸道,做法相當唔可取
有時都諗,屌點解我第一隻錶會係佢
Thanks Bro
長智識了
Nomos 有兩間呢個我都唔知tim
你講得好岩, Nomos 一開始都係用ETA base, 最尾狗到告鳩人地細廠

講開歷史
ALS阿孫仔真心好野, 碼住 Richemont Group 做後盾開返ALS
質素當然頂瓜瓜, 之後仲成為 Richemont Group 既subsidiary

Swatch group 見到Richemont Group 做起德國工藝係高端市場咁成功, 就直頭成間GUB買起, 整合晒所有舊有glashutte東西

到底邊個先係正宗就真係口同鼻拗
我自己就鐘意ALS多D

始終GUB係東德時期係國有工廠
出既表係工藝上無咩咁精緻
我係ebay買過幾隻Vintage Glashutte
個樣好似GO 家下既Sixties好靚好classic
但個錶芯就.........
又心痕想買錶,想試下世界時,
PP世界時買唔起
想問下有無人玩過積家呢款世界時?
有咩評語?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞