又一城大討論區 (22)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
學校不如比我drop左lab d course佢啦,
defer唔緊要
冇lab返仲點做份report, online lab?
定鳩吹份report?
我上個sem果d都未交
其實唔交學費會點
上唔到canvas 同俾息
ching咁講唔係冇道理, 但好唔合情理
好似話政府已經資助咗你80%, 就叫學生唔好咁多嗲關於學費既野咩都唔好complain
但呢個係事實
實際上每一個department收每一個ugc學生都係計曬數有曬之後4年資源,你嗰4萬幾根本微不足道
城大通報兩宗懷疑感染武漢肺炎個案

香港城市大學(城大)校內的診所楊仲儀保健中心,今天發現兩宗懷疑感染武漢肺炎的個案。首宗個案涉及一名1月17日由上海返港的非本地宿生。第二宗個案為一名在校外居住的研究助理,昨日從合肥經廣州回港。現時兩人已被送往醫院。

城大已將兩個個案通報衛生防護中心,並已全面清潔及消毒相關範圍。

城大會了解與兩宗個案有密切接觸人士的健康狀況,並再度呼籲教職員及學生做好防疫措施。

教職員及學生如遇上突發情況需要支援,亦可致電 24 小時緊急服務熱線: ‪34428888。

傳訊及公關處啟

2020年2月1日

English UA will be issued once ready
你估一大個名浪得虛名
一大舊垃圾 - shittyU
老實講 就算學校個邊有無懷疑個案都好 依家香港已經有10幾宗
17號真係唔應該復課
唔知學校個邊係掛住整online learning既野所以唔記得要繼續停課定點

係咪真係要搞到返學都要搵命搏?
ching睇下email先
Online teaching直至另行通知
有冇人借咗non mean test loan 仲未批錢
sid
恆生ebanking交完學費係咪聽日先會轉status
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞