[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區-捌之型

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
當你知道你係cheat code backup

又已經打左上三,四,六
知道哂班鬼有幾仆街

見住幾個師傅級,益友級柱同埋全家死喺你面前

你除左all in 同俾信心自己去打都冇第樣做啦
上弦先係三柱換一弦
無啦啦加咩老化上去 屌直接碳仔同妹妹一齊挑無慘仲妹啦
碳仔夠吸咗無慘啲血啦
無限城上弦故事都寫得好足,上三既故事最完整,有種一雪前恥既感覺睇得好爽。反而想見識下上二如果唔係咁快死既話可以有幾屈,佢似一個打到好多個。同埋有d可惜上一同炭仔冇見過面/交唔到手,日月對壘,加上再見返細佬對耳環,見返摰親遺物應該百感交雜,臨死前再提少少十三之型既線索

同埋如果可以寫多篇三傻+柱就好岩柱講到最强但冇獨立篇章去講有d失色。蛇柱既過去如果有舖排下有觸發點去寫會深刻好多,依家角色唔夠立體,好似師兄咁一句“我同你地唔同”去帶出返同錆兔既過去已經好好多。

蜘蛛山開始全部都好好睇,好多都好鍾意,好耐冇睇過節奏咁快既漫畫 鱷魚好多決定都故事行先,少d商業考慮,全部都有目的有連繫
無一郎冇意義? 長江後浪推前浪
打返上一話後網繼無人嘴巴
另外無一郎係最細既柱(14歲)
佢死果陣佢大佬話佢仲好細過 唔應該咁早死,
正正帶出 人生唔係計長唔長命 係搵唔搵到自己價值(對無一郎黎講係知己&戰友 何況仲有大把人比佢更短命(佢大佬))

簡單D 無一郎死 根本唔使鋪, 只係作者想帶出生命價值既義意
仲有無限城 柱好似暫時只係死左蟲同霞 你講到好多咁

都黎到最終章 D上弦唔係死唔通等同無慘合體做膠佳架咩
不過要講既只係覺得嗚女劇情最廢 根本唔知打左D咩
應該話愈史郎MVP
估唔到鳴女俾佢屈死咗
緣一又再勁左
大正製藥
出左?
緣一真係好癲單拖無傷虐完好無缺既無慘
我覺得好好睇wor
套野一向著墨係鬼多d,上絃一二三我都覺得好立體,設定同回憶都好正
柱既描述暫時我覺得係恰到好處,雖然有幾位描寫得係冇咁深入但我覺得夠就得,唔洗寫太多

連登仔真係難服侍,慢少少又話人拖,快少少又話太快
講真呢d各花入各眼,有咩好嘈

我覺得鬼滅宜家劇情係偏快但未至於係俾人斬,重要既地方同角色都有深入描述

呢套漫畫節奏明快,大部分回憶簡單得黎又到肉,1,2句就帶到重點又有feel, 呢d漫畫家已經好少有, 望下one piece, 的確好睇但大部分催淚劇情都係建立係大量集數同劇情之上,好少回憶係1,2集就令人有感覺

以前喰種係呢方面都做得好好,對白係好有feel好到肉,唔洗畫好多野都好有感覺,只可惜個作者冇心機畫落去草草收尾
漏左幾頁sor

主要係BOSS冇咩吸引力
你話上三係BOSS好過
剩係個個讀者都想佢死已經足夠
等佢畫完再作定奪 而家都係覺得上三個塑造最深刻
死過番生會變更強>>上集打殘左三小強佢地 作者目的係幫佢地升lv
最鐘意上一既過去
老化個設定麻麻地
寧願佢話同個妹夾手夾腳打到平手好過咁寫
隻隻鬼過左幾百年都唔會老 過幾千年都會老架咩
真 咁放完毒 成班走佬等幾日仲好啦
同埋上一就變到好搞笑 佢變鬼就係想要無限時間變得越黎越強
但原來鬼都係會老化
可能係呢隻毒先會令到啲鬼變姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞