[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區-捌之型

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
因為主公知炭治郎加入先打得贏
我估
出緣一傳
原本以為係炭治郎老豆唔小野, 原來唔關事連後裔都唔係
可能代代主公都係咁灰機地死
代代都係諗自己唔得都有下一代
無慘又一直搵唔到佢地斬草除根
無慘太撚勁了
岩岩睇完
我覺得炭仔有得入祖先記憶已經好格硬黎
其實實力真係差好撚遠,岩柱應該係緣一之後最勁
上一都話三百年冇見過咁勁嘅柱
我都即時諗起武狀元蘇乞兒
我估堆柱唔會咁快退場,抖一抖應該會再幫拖

蛇柱憑自己握力開赫刀,但係感覺上冇乜表現咁,唔夠悲壯去襯返佢嗰個自覺要贖罪嘅身世,如果蛇柱可以打得好好睇睇,咁無論佢死定唔死,感覺上先映襯出佢同戀柱嘅愛,所以我估蛇柱會爬起身再打過

岩柱被上一稱為三百年來最強肉體,但係同上一打嗰場俾MVP霞柱同最佳Support玄彌搶哂Fo,好似表現得唔夠,所以我都期望佢喺Boss戰可以表現更多,但係佢而家冇咗隻腳,好難想像仲點打,如果冇咗隻手仲好啲

唔知有冇人同我一樣,想知岩之呼吸、風之呼吸同蛇之呼吸有冇奧義,如果有又係點
可能善逸送花
彼岸花有離世既意思
鬼本身就係已經死咗既人
本身鬼都係食人染血既生物,對比彼岸花本身就係紅色
妹妹與眾不同完全唔食人,無染上血色,就係青色彼岸花
其實從來無呢隻花,只係一個象徵比喻

利伸鳩吹
因為無慘搵幾百年都搵唔到連消息都無,突然有朵實物既話好似幾突兀
睇穿無慘超高速再生嗰個咪大蛇丸
仲要無師自通赫刀
同大波提早退場比交凸貨添啦
Make sense
又話乳柱肌肉密度係正常人8倍
應該一拳打撚爆無慘個頭
作者係咪連登仔黎
未解放,最後要靠佢

一拳打撚到無慘收皮

https://twitter.com/ryoutumuri/status/1222835281419616256?s=21
呢張圖畫得勁靚

因為畫師講到明唔俾直接轉圖
所以我post link同cap圖上黎
啱啱睇完動晝再睇漫畫
屌你 最後個篇章咁撚好睇嘅
好帶動到我情緒
其他篇章唔係個皮
其實每一篇都好睇喎
反轉黎諗
如果個個都識日呼,咁無慘仲有命?
印象中唔係有講過去到炭治郎個代前無人殺到上弦咩?
我寧願佢話緣一把劍有記錄最後一招
反正都咁似武俠小說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞