[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區-捌之型

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
咁公道啲講 mola郎同戀柱打嘅都係啲廢嘅上弦先好似顯得佢哋好勁咁
但係蛇柱打嘅係無慘 佢點廢都算係大boss
冇作用都好正常
音柱有三個幫拖都斷手啦...
唔係細妹黎 中毒死埋添
其實係啲柱都廢廢地
真係好似無慘咁講,上弦既意義係黎殺柱
基本上無炭治郎係到應該係上弦殺晒啲柱完場
除咗無一郎單殺到一隻上弦,其他都係靠圍
無炭治郎幫拖果幾場都死幾個柱,之後5隻上弦夠殺晒剩低啲柱
之前已經有人估 會唔會好似星爺咁
將前面十七掌夾埋變第十八掌

點知屌你
真係將十二式加埋變第十三式
淨係模仿動作唔難,配合呼吸用落實戰先難
都無講呢300年入面係炭家邊個無師自通到呼吸
我地淨係知炭十郎識呼吸同做到無間斷由晚跳到朝
老豆死後就已經係炭仔跳神樂,點樣無教
亦都係因為炭仔練得熟先會變黑刀,個相性仲好過水呼
咁鬼係勁過人,正如上三對炎柱講佢斬左咁多刀都係皮外傷,但炎柱中幾下就半死

何況咁多年都係得呢代柱有斬過上弦
已經算勁
老豆有講過佢細個跳嗰陣係好辛苦
但係學識點樣呼吸之後 跳十幾個鐘都唔會攰
咁諗嘅話 應該就算有祖先係識得通透嗰啲 都係好似老豆咁跳跳下學識
無慘唔係講過113年黎第一次有上弦死咩?
應該之前都有殺過上弦
其實現階段黎講係幾牽強 睇佢會點解釋 上面ptt講嗰個都係腦補
原本設定係連上一親兄弟咁勁都學唔到 退而求其次變月呼
會唔會話其實日呼要練好耐先用到 但係嗰陣班人學一陣見冇起色就放棄咗
有集都話一個上弦起碼等於3個柱
我寧願話炭係轉世好過咁寫 冇理由將祖先係度日日跳嘅時間都計埋落炭度
咁以前初代班柱咁多 班上弦又唔似今代啲上弦食咁多人
以前有人殺過上弦都唔出奇
真係跳老舞
唔準咁話炎柱
始終係火車又要保住幾卡用左唔少力
係上3出黎執雞咋
可能係童磨由上6升上2殺既
咁成個鬼殺隊咪得啖笑
無炭治郎既話連上弦都夠團滅佢地
仲打咩無慘
調番轉黎講 無音柱牙炭一早死撚左啦
一隻上弦都成百幾歲 重要食咗咁多人
一個廿歲嘅柱好難打得贏1on1
但係依批已經係百幾年最強嘅柱
睇個勢無慘應該十五話內搞得掂
希望完得好好睇睇
之後出下D柱外傳
可能只係簡化版日之呼吸
係炭治郎成家血脈可以練到既度身訂造簡化版
所以叫火之神神舞, 唔係日之呼吸
但阿炭死左音柱都要死, 都係一齊死者
炭治郎學識主角光環+呢個年代特別勁
上弘之一見到岩柱都話佢肉體程度幾百年未見
講過話 唔通呢代既柱全部用到斑紋,起碼都代表佢地係優秀
成場戰鬥就係講緊長江後浪推前浪
佢同緣一 講驚冇人 用到日呼
緣一咪話唔洗驚,以後實有勁既人 出世既
鬼殺隊成立目的就係殺無慘
但百幾年黎最強既柱都搞成咁
成件事好灰不可能的任務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞