Apple Watch 用家討論區(34)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
你果隻44定40黎?
想問咁多位巴打除咗士多會去邊到買錶帶
見到castify都幾貴下

有無人都係咁樣更新唔到 已經叉住電
同買保險一樣道理,可能你兩年都唔會用到AppleCare,但當買個安心,反正我自己就有買AC+

你開手機個「Watch 」app,開「通知」,睇下「鏡像同步iPhone提示」有冇全部開哂,你睇下得唔得。
第5代個螢幕大啲同埋錶身再薄啲,其他嗰啲你再上網睇吓新功能需唔需要,但有預算就買5啦,

你自己改完「數碼錶冠在x邊」,下次戴嗰陣,當你原本粒野係向右,掉轉戴錶粒野向返左
你之後得唔得?
reboot完就更到
我想問點樣關密碼解鎖
見到個掣但係又唔比禁,重開機都冇用
如果只想睇時間,mon住平時心跳計步數,係咪買3代都夠做?
試下由電話熄?

你要戴住隻錶,之後去手機個「Watch」 app度揀「關閉密碼」,再去手錶度輸入一次密碼就可以關閉,因為有好多設定都唔可以喺手錶度設定,一定要去手機到設定隻錶。
底面都花哂
點樣整花
某blocked會員好快會出黎咬你
你隻Apple Watch係咪連左Apple Pay?
有嘅話係強制性要你set password
因為佢唔想有人執到你隻錶之後係咁用你個Apple Pay

如果唔係關Apple Pay事嘅話,咁我諗唔到有乜嘢理由熄唔到個密碼鎖
冇連Apple pay
帶住手錶用電話較,都唔比禁關閉密碼個制...
如圖個制灰左...
與其閂唔到不如開埋用iPhone解鎖
當你帶咗上手再用iPhone開嗰陣就會自動unlock
你試吓開埋「用iPhone解鎖」睇下點
條錶帶 本人唔建議鋁金屬用黑色米蘭錶帶

鋁金屬做GYM不知幾好
雖然我自己都買咗隻不鏽鋼出街襯衫係靚嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞