Apple Watch 用家討論區(34)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
係咪香港天文台app你冇set定位?如果你閂完定位再開返係要特登入香港天文台app度設定返先定到你位,每次開返都要set一次,個app好on9另外錶面我就次次要入app佢先會更新資料同位置,唔知關唔關我閂咗「背景app重新整理」事。

時間:series 0都睇到
心跳:series 0就有,但第4代同5代再準啲
速度:你要最快就買第5代
開過background app refresh比天文台
都係唔撚識自動update
其實nike官網係有s4 44mm gps賣
不過同s5同價
智力正常嘅都唔會買囉
同價咁膠
誠哥lte 仲平過佢
我用緊AW3(OS6.1), 有set pw但有時隻錶叉完電/除咗戴番後竟然冇咗個lock!! 連apple pay都call到出嚟用
你係咪帶戴隻錶之後unlock過部iPhone?
冇, 但關咩事?
咦, 唔係喎, 真係unlock咗
https://support.apple.com/zh-hk/guide/watch/apd0e1e73b6f/watchos

解鎖 Apple Watch
以 iPhone 解鎖 Apple Watch
你可以在解鎖 iPhone 的同時解鎖 Apple Watch。
開啟 iPhone 上的 Apple Watch App。
點一下「密碼」,然後開啟「以 iPhone 解鎖」。
iPhone 必須位於 Apple Watch 的正常藍牙通訊範圍內(約 10 米或 33 呎)才能解鎖。
貼士:Apple Watch 的密碼可以與 iPhone 密碼不同,建議最好使用不同的密碼。
yeah, tks
不過咁樣係咪有啲危呢? 10M都unlock, 萬一畀人執咗=幫人開埋鎖?
正等如AW unlock MBP, 9尺都unlock到又係幫人開埋鎖咁
方便但又帶嚟風險, 真係難取捨...
各位巴絲們有咩副廠充電座/線/器好用可以推介?

想買多件返公司用,原廠齋線都 $228

利伸 S5
正正經經買個有認證充電尿袋 Apple Watch, 唔係日後升級又後侮
請問係咪姐係 MFi 果啲?thx
mon左post咁耐
都係的唔起心肝買
Yes, 唔好貪便買無認證,小弟試過幾個,一升級又玩完,來來回回浪費錢同時間,最後都係買返有認證,日後安心
誠哥幫到你
Thx 巴打
有冇試強制重啟
想請問3同5 係用WhatsApp 果陣有冇咩唔同?
如果下一代頂到3日, 我即買
講真呀 3日 電話都唔知做唔做到啦
如果錶你熄曬啲連結呀定位呀 2日都唔係問題
不過真係得番睇時間only
頂三日又係要叉電
其實一日一叉有乜問題
訓覺都帶住?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞