Apple Watch 用家討論區(34)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
冇,因為whatsapp冇出watch版app,所以一樣只係彈下通知
Thanks. 咁係咪兩隻都可以用語音輸入覆?
yes!
只係無得主動錶上開始對話
買隻3仔玩下先
隻3仔用左兩年 想換4 or 5
但唔見有特價 換唔落手
係覺得好多功能都同手機撞咗
所以的唔起心肝買
唯一我諗到有用嘅
係唔洗攞部電話岀黎轉歌
皮錶帶發臭可以點搞?
有無人隻Apple watch 舊電用得勁快
岩岩新買 一個月左右
S5黎
我係s4 突然倒水, 1日用成80-90%電
睇battery usage 入唔到stand by mode

岩岩攞左去整了,唔知會唔會換新
係咪開咗勁多野?YouTube 有人拍片教有咩功能唔需要可以閂咗佢慳電,你睇睇。但你點為之用得快?正常用到瞓覺仲有電。
應該係⋯
我好左勁多野
唔會聽漏電話、起身容易醒,因為我戴住瞓,容易啲震醒同嘈醒、如果你仆街暈咗身邊冇人,佢會自動幫你報警。
其實Apple Watch都係補返手機冇嗰5%至10%方便性啫。
雖然重覆咗, 但佢就係更方便
睇時間,天氣,簡單計數, 運動數據, apple pay, 八達通(要遲啲), 控制音樂
我唔係重度使用者, AW3(wifi版)好夠用
巴打放左未?之前無為意你應左我
咁其實我主要用途係計下時, 覆whatsapp, 睇通知, 聽歌, 基本上aw3 同aw5 分別不大, 只不過要考慮第時升級或者啲apps越出越勁果陣aw3未必跟到
呢啲時間想換錶真係尷尬
4又賣哂 5又冇特價 6又仲有半年先出
想問下有冇人試過隻Apple watch成日叫你登入Apple id
但個Apple id係我從來冇見過
亦都冇用過其他人嘅id去down野
會唔會買咗翻新錶?
利伸:喺 Apple store買 唔洗留言俾返隻錶人
係囉, 乜唔係一返到屋企就放落個座到㗎咩
我有一排都試過
咁最後點?
我冇理到因為之後已經冇事冇再彈出黎
我覺得兩者分別係series 5個mon大啲,錶身薄啲,處理器快啲,有跌倒偵測,其他分別不大。(個人想法)
睇你點諗,有人到而家仲用緊 1 / 2 代,你有預算就買最新啦,可以撐多幾代先再換。
想貼mon貼 有冇介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞