發覺D假消息來來去去都係嗰幾招

650 回覆
1954 Like 24 Dislike

仲有扮手足 但鳩屌 唔比建議
樓主算係難得呢個水深火熱既時刻仍然保持住頭腦清醒 仲做左咁多資料整合 呢個post值得永久pin頂
好多連登憤青上晒頭 冇晒分析能力
花精神去critical thinking,保持理智(和憤怒),先係人民最強既武器。否則就被政權愚弄
你唔係過左7個月先後知後覺呢道大多數 post 都係假吧
咁少upvote
最慘係我地呢邊都有人故意咁整假消息,覺得好好玩。
但假消息呢樣野其實係殺敵一百自損三千。

Push
content farm 係今次運動大贏家, 多得垃圾黃屍只問情感不問事實
狗屎垃圾都SHARE, 連登仔都有份
最慘我地呢邊開始有人覺得假消息係好野,不單止傳,仲要特登放流料。
我要認衰仔先
段文有個地方講錯左
岩岩睇番城寨個節目
劉細良係無講過國安朋友話佢知1月1號單野係鬼
但係佢有認為個手足係鬼
原因係basic instinct 同埋個行動唔合理

必須要承認我自己都quote錯料
對唔住咁多位

但要提醒大家幾點
1. just because 劉細良認為佢係鬼
唔代表呢個係一個有力既證據

2. 所謂instinct同唔合理 其實係因人而異

anyway補番條link
大家可以仔細聽番
https://www.youtube.com/watch?v=NoojjF0zAzU&t=5685s
連登仔: 你仲企道德高地!!?? 死左膠!!!
Push
老實講,大家都係選擇相信一d事實,當個消息講中左心聲就覺得岩去share
無論咩消息都好,捉鬼就係分化,必敗
認同 推
樓主有心機
其實一定架啦
confirmation bias
係人都會有
不過share fake news就真係唔好囉
以其人之道 , 係咪可以去藍絲page 寫 藍絲全面退場
手足你好,小弟整左個網叫 EventVote
https://www.hkeventvote.com/overview

《最集中最方便既活動資訊平台-HKEventVote》
lihkg link : https://lihkg.com/thread/1817084/page/1

想大家有個免費平台share 唔同嘅活動📣
抗爭日程又好
聯署又好
約一班手足去懲罰黃店都好

網站前期冇人用冇乜event要麻煩大家係入面開po
只要你search 時間,地區,類型,就可以搵到適合你既活動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞