實測,代替幸福,去藥房買散裝藥

1156 回覆
4492 Like 15 Dislike
上面出現過嘅paracetamol 500mg, 可以平到$1/條,係一條
推熱門
再推
Push
不嬲無買佢啲嘢。

感冒用coldrex, 無就必理痛
咁chlorpheniramine 又真係黃色嘅
好波

幸福食屎收皮啦
推熱門
Ban一貼百

首先,
屌你老母,2020年都到咗,
幸福醫藥仲夠膽日撚日幫TVB報時間?

本團隊一向都好唔妥你間藥廠
以前平時打住「幸福」呢個旗號不斷食香港人饅頭
一粒5毫子出面買到既藥你賣到5蚊一粒,賣貴成10倍
以為香港人平時有病唔舒服,就搾住我地春袋,焗住買你啲貴藥?
可惜,好快就會係我地搾返你春袋
現階段先諮詢民意,反應良好既話團隊就開始編制攻略

本團隊正籌備一個破解幸福醫藥產品既完美攻略
簡單黎講,只要你一想係超市/便利店購買幸福醫藥既產品
你就可以參考我地既攻略,係出面普通藥房搵到同一種藥,即係替代品
唔洗幫襯幸福之餘又可以唔洗捱貴藥
(由於幸福既產品係一般超市都買到,並唔需要任何醫生紙、藥劑師就可以係街房買到,香港人唔需要擔心法律問題)
(街房係指XX藥房,不是藥坊藥行,有紅色十字Rx logo既先係藥房)

至於藥物用法、副作用等資訊,我地攻略都會作出解說,
因此唔洗驚藥物安全問題 (俾你可以係超市買到既藥都唔慌危險得去邊)

下面將簡單介紹攻略:
我地會針對每一種幸福藥業既產品作詳細分析,包括有效成份,劑量,用法,副作用等等
然後為香港人推薦一啲係屋企樓下藥房都買到既藥
驚假藥既就去有藥劑師既屈記買,但可能貴少少

以下係其中一個例子

好似呢隻最常見既例子
幸福止痛素

入面主要成份係paracetamol 500mg
其實paracetamol即係Panadol,係街房買散丸只係1蚊一粒,但幸福就賣成起碼5蚊一粒

另一隻係幸福安泰敏

入面主要成份係Loratadine 10mg (Loratadine好cheap又廢)
出面街房賣緊$0.5一粒,五毛出個po就買到

去街房買藥好簡單,俾個藥名同劑量佢就俾到你 (要強調買散丸)
本團隊去過好多藥房試過買,唔係間間有,但只要講啱藥名就問題唔大

你係得TVB落廣告,我地都唔會再當你係同路人,
你唔再係香港人既藥廠
各位係幸福做marketing既同事,本團隊都對你地略有認識,
如果你地係黃,或者真心想為公司好既,
希望你地可以考慮改變下傳銷策略

本團隊正式向幸福醫藥發出最後通諜,
若三個星期之內(新年前)唔作出同TVB斷約/停止續約或相關聲明,本團隊將會向幸福醫藥作出第一波攻勢

幫推~!
推熱門
HA來貨價0.01 HKD/粒

巴打你買貴咗10倍
終生有效
Bromhexine
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞