實測,代替幸福,去藥房買散裝藥

1156 回覆
4492 Like 15 Dislike
巴打,有一隻叫潘高壽川貝露嘅幾好
啱啱好返,你可以去試下,佢係念慈嘅味,不過冇咁糊狀

都係 21 到 27 蚊左右,幾好嫁,
Bookmark
pholcodeine
dextromethorphan (不可與抗抑鬱藥使用)
不過如果喉嚨痕都可能係敏感,食敏感藥都應該有幫助
Push
有用到爆 必推
講返最多人買果隻普通幸福傷風素,佢有收鼻水/抗過敏/傷風感冒配方,每粒有5隻有效成分,分別係:

1. 撲熱息痛 (對乙酰氨基酚) 250毫克
Paracetamol 250mg,止痛藥

2. 馬來酸氯苯那敏 2毫克
Chlorpheniramine 2mg,第一代抗組織胺藥,收鼻水,抗敏,會眼瞓

3. 鹽酸去氧腎上腺素 5毫克
Phenylephrine Hydrochloride 5mg,血管收縮藥,通鼻塞

4. 鹽酸硫胺 (維他命B1) 3毫克
即係普通維他命 B1,唔係要嚟醫傷風感冒,可以不理

5. 無水咖啡因 30毫克
咖啡因,有病仲飲咖啡?我就唔會食

其實大家可以因應自己有乜野唔舒服,再去藥房買上邊紅色英文字嘅散裝藥返嚟食,唔洗去萬寧買成藥

不過記住,食咗兩三日都唔得,或者持續發高燒,就嗱嗱聲去睇醫生唔好等,因為可能係啲更嚴重嘅病,譬如病毒性感染,即係流感
Push
好有用既資訊 全城科普
Push
留名慢慢睇
推爆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞