[建立黃色電影圈] 最新港產片討論區(4) (叔叔/幻愛/金都)

1001 回覆
78 Like 4 Dislike
最理想解決方法可能好似903咁
拍片頒獎
又或者酒店ballroom頒獎,回歸到第一屆咁
各位下年等睇花田囍事2021
齊歡暢~
各位人日快樂!
網上見到有人講去百記睇戲,憑票尾二三月去返百記買飛可以減$25,請問各位係咪真的?今次疫情真係重創戲院生意
d人少咗出街

哥哥好靚
人稱「潘翁」的潘志文透露,原來他在兩年前曾獲導演邀請,接拍一部男同志電影。「潘翁」表示當時有些猶豫,導演請他和于洋演兩位男同志,我都有問于洋「拍不拍好呢?」。潘翁透露于洋當時指,有錢就拍,如果要拍接吻戲,可以先吃香口膠,沒問題。

潘志文表示自己對男女同志都不抗拒,只是他後來知道戲名叫《叔.叔》,而他當年拍的《小時候》,在片中角色也是叫「叔叔」,潘翁接受香港01訪問時就透露,「以前年代的觀眾,對於我在《小時候》這個叔叔的角色已經很深刻,所以我有個心理關口,便婉拒接拍。」

他表示自己要顧及當年《小時候》角色「叔叔」的形象,如果「叔叔」現在去拍一部男同志電影,他覺得不太好,「如果戲名不是叫《叔.叔》,而是叫《伯.伯》,我可能會肯接拍。」
搵大台人做主角,即刻搞到套戲柒晒
過左幾年 岩岩睇番哪一天我們會飛 初戀日記呢d港產校園青春片 有好大感觸 感覺好唔同
如果哪一天呢一兩年先出街 應該有更大迴響
過左幾年 岩岩睇番哪一天我們會飛 初戀日記呢d港產校園青春片 有好大感觸 感覺好唔同
如果哪一天呢一兩年先出街 應該有更大迴

WHY??
有少少覺得港產片呢一兩年先多番人留意同關心
當年睇哪一天係自己入場睇 問身邊既人一係未聽過一係話無興趣
好在佢兩個唔接
剩係袁富華一成功力都ko佢哋
好似好正咁
未必㗎喎
一個楊千嬅都趕走晒黃絲啦

以劇情論
啲同學爭相移民、蘇博文自殺
可能解讀為雨傘後逃兵心態分化放負
今年金像獎改去九展搞,唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞