歡迎想砌模型o既巴絲入黎(9)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
t06係緩乾,會靚少少咁
我自己慣左除左金屬色乜鳩都絆t06開就無死錯人
點裂? 如果只係兩件完整分開就試吓做多次 如果痴實但仲有痕就要用aa膠
師兄金屬色用t09?
https://www.youtube.com/watch?v=Ru-fq9blqsE
類似咁樣, 不過隻金屬紫/藍我覺得唔洗好似佢咁重手,
應該都係每隻色慢慢陰啲咁噴
利申紙上談兵
第一隻入坑
未砌過呢類,成日驚會唔齊件以前keroro試過
yes,必買既開油水
尋日得到左gundam marker 噴set 都係 side錢side氣既結論

咁easy painter呢?
用灌既都係燒錢 幾支灌 都夠買龜泵
maker 噴set 少補少噴 ok既 唔洗洗筆 不過有冇你想要個隻色既筆
exactly
氣罐唔夠力既程度仲勁過龜泵
氣罐用完就無,龜泵仲可以賣得番出去
巴打起邊度買?行過好多鋪都唔覺有
壽屋D野OK既 我暫時砌左十幾隻都無事
係夾口,分件/色,水口冇笨大咁痴線
造型多數好過笨大
但係佢有時d 水口開埋晒d on9 位,玩都玩死你
我買左隻野未砌,但開盒睇左下d件對佢印象幾好,女女最緊要係塊面同頭,佢印好畀你,唔洗怕技術差炒左塊面就成個收皮,(你個身就算整得唔靚可以無視,面唔得)。設計上又肯用零件量去堆個精細度出黎,零件多買多幾隻可以玩互換裝

TB
太大風?太近?
我都係睇中佢可以互換先入坑
我都係睇中佢可以互換先入坑
同意,頭先拆出黎望2眼,d色好靚好似唔洗上色咁
可能gundam系列本身色系唔同
女神系列整係買左渣白槍同黑槍果2隻(唔知佢地叫咩名)
今晚收件
見好多人講隻弓女其實有咩特色果隻
大波
可能我果陣係用橙色黎試啦,GAIA 果隻橙黃色遮蓋好似屎一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞