歡迎想砌模型o既巴絲入黎(9)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
其實我有少少唔明hobby marker 個定位
講噴全隻,一枝應該噴唔到幾大面積?
講補色,點解唔就咁用佢個筆頭油?
嗰舊嘢夠閪力噴咩,你搵條飲筒吹氣重大力過佢
都係引你落坑工具,好多人都有marker,買舊野就試噴油

咁佢大賣都有原因,多左人試同埋清洗方便
但係用佢長噴都幾燒錢,之後就可以落噴筆坑
隻modo zero金 +赤角 噴失敗之後 一磨成層起左出黎
想問下av油同稀釋劑既比例係幾多
好似唔同公司唔同比例
我隨心
總之唔係水咁稀,又唔係本身咁結就應該噴得出
我AV Air, Mecha
Mig Ammo唔開稀就咁噴
巴打0.3定0.4噴,做個參考
0.2, 3
不過大氣壓
我0.4 噴
其實AV air / mecha 都可以唔thin ge (白色除外,白色一定要thin)
但係因為我會同白蓋溝色,同埋龜泵始終唔多好力,所以我而家集慣左thin 一thin 先噴
Ammo Mig D嘢其實都幾正,只係衰在無咩地方有得賣
臭過AV(唔係天拿水味,係廣告彩隻味

琺瑯油/weathering多選擇過AV
講味無得比,AV嗰D直頭係芳香
Ammo D 油發色都鮮過AV
但係手油AV勁啲
咁但係而家講緊噴嘛
巴打 我想問下modo油洗唔洗開稀油架,我買咗T-24盔睡甲色佢上面寫話唔洗開稀直接噴,但我係手油?
佢有d 開左比你,有d 就無。如果開好比你果d 應該稀到手油唔到
好彩係黃店買無所謂
新手入坑噴AV油既話,諗住係廁所噴唔怕嘈
1000 蚊筆直買噴槍同泵
有冇入門好介紹

上網睇個個評價都唔一樣, 毫無概念
龜泵 + HD130 1000千有找
有冇人用郡氏泵?
唔知點解筆一停出氣 再開就勁細氣壓
利申有用水隔 冇儲氣崗
睇評測 岩田支 neo 好像不錯 700內 + 300蚊買個泵
HD130 個d真係噴到人到顛
所有噴槍會經歷既缺點他都會擁有
thx
HD130 睇黎係高手向
不過都建議你買一支HD130
完全解體之後砌回去
熟習洗筆過程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞