歡迎想砌模型o既巴絲入黎(9)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
其實gm301 我舊時先會用,當我知有琺瑯油之後就無再用過

佢未乾仲可以用手指、擦膠擦。一但乾左就好煩,真係食死左係d 件上面都唔奇
目前進度:左手完成
我都唔知
但搵左一排
有就買
gaia 新出呢隻底灰真係開正淨我呢隻果飯

終於唔洗怕呢d 淺色遮唔到底灰既問題
我都唔係好睇得出邊度用咗新件
同埋之後有啲巴打講得好啱
Bandai 好保守,好多舊mg都唔出2.0

3,960日元
2,950日元
Nice 呢
淨係素組?
係,同埋補返D色
一裝d 甲就遮晒,其實真係幾M

不過我明,我都試過
想請教 gaia 張招紙點撕落嚟又貼返上去

用風筒吹溶張貼紙D 膠水未可以成日抆出黎
新手想由龜泵upgrade 上連氣缸泵有咩推介?
D龜泵唔夠psi同成日一噴就噴屎汁咁一點點 破壞晒個作品
噴汁未必真係關你個泵事,如果係雙動噴筆有機會係d 針插得唔實,或者係你拉氣拉快左
我都有同樣問題 最後加咗個筆尾水隔改善咗但係都會噴水 依家都想換個有氣缸既泵U Star呢個牌子得唔得?
我自己都係用u star,3年前淘用到而家

不過再買我就唔會買佢啦

我舊時都有噴水既問題,一直以為係太濕同埋水隔問題

間中倒下氣泵d 水好似有少少幫助,最後噴槍都換埋都間中係咁

左瀨右瀨,最後先知原來係自己拉風拉得唔好,d 油滲左去筆嘴,所以下一次一出風就噴晒d 水出黎
依家就係見佢平平哋有氣缸所以想買
新手想問下我用水性marker油完金色,應該噴亮光定半光?邊隻靚啲?係咪要簡翻水性嚟噴?另外想問埋透明件噴半光會唔會賴野?
因為件件好實唔想曬時間拆開
唔洗,油疊油你用咩性質既做保護漆都可以

金油多數都係上光油,如果你真係怕個效果唔鍾意你大可以噴左光油先,之後再上多層消光上去做半光

之至賴唔賴野就好睇個人口味既姐,透明上半光未好似磨砂玻璃咁囉
有興趣,未賣留TG
放咗比巴打啦
thx ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞