菲林相機討論 41 (懷念牙black)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
新手想買一部菲林相機
大家有冇推薦
同埋大家係去開Showa 買?
唔介意貴啲易壞嘅都ok
好似送一次沖曬 又有文青少年少女𥄫
我都係新手
琴日啱啱去ssp 東昇買咗部Ae-1 連鏡頭 包免費曬一次
買埋菲林都係1000頭 (不過有啲趕,要今個星期五晚前俾佢先免費
佢教埋部機點用 冇其他Post啲人講到咁串
Showa 就個女仔幾好態度,其他男仔staff就有啲串。好似有啲菲林係平過第二度
仲有間imageplayground 喺附近,staff 態度幾好
showa 同imageplayground個好處係擺晒喺度可以俾你直接拎上手撚下
只係暫時個人觀感,講錯勿屌
*imageplayground 係少部份直接擺出嚟
showa 就多數新手機都有擺出嚟
兩日要個新手影哂都幾harsh
起碼都俾個週未吖
希望唔好壞
好彩呢排Online lecture 多啲時間周圍行
之前見到imageplayground有得做埋分期唔知依加有無
就咁碌完上網搞分期都得啦
香港幾時先有人返到E6藥水啊
我幾筒rvp50放左係彩圖麗好耐啦
我之前影左3筒120 e100
但無得沖
呢次有心影又唔想自己沖
但等得耐又比人吹無相睇
幾時先會有番藥水
尋日我上ig見到cfp 好似仲有做e6 develop
但係我已經放低左係彩圖麗 無啦, 當俾自己期待下
就係見有人屌
上過一次其實d價都貴
不過我係乜都唔識 乜光圈果d
真係想玩下學下 影靚相
有人推我買Nikon
上網睇e100好易underexposed/好重藍色紫色 係咪真係咖?
[整合][菲林黑店]imageplayground
https://lih.kg/431957

自行睇路,有fd奶過野
傻鳩先會去果度買機

識睇一定係睇留言
痴線啦
人地有一個月 佢就限兩日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞